Невероятен интерактивен урок в ПМГ започна със забравената и непозната за мнозина млади хора игра „ Развален телефон“

Един невероятен интерактивен урок, обвързан с уменията за общуване в съвременния свят, се проведе днес в ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев.

Учениците от иновативната паралелка VIII“б“ клас участваха в интердисциплинарен урок по предметите философия, български език и литература и информационни технологии с учителите Мария Стоянова, Северина Миладинова и Надя Воденичарова.

Часът започна с играта „развален телефон“, която върна учениците във времето без таблети, смартфони и компютри. С тегленето на цветни капачки младежите бяха разпределени в шест отбора – „Сътрудничество“, „Приятелство“, „Взаимодействие“, „Разбирателство“, „Мъдрост“, „Доверие“.

Чрез различни задачи и използване на приложенията messenger, facebook, BookCreator, plickers, чрез използването на телефони и chromebook устройства осмокласниците влизаха в роля, създаваха видеоклипове, писаха послания по повод наближаващия Трети март и писма на лист хартия.

Учениците бяха поставени в нова ситуация – на всеки един от тях бе раздаден личен паспорт, с който да обиколи различни дестинации, за да получи печат, и след това да продължи напред.

В края на часа гостите дадоха своята оценка чрез различни цветни емотикони.

Осмокласниците се потопиха в пъстрия свят на общуването, осмислиха ценността на споделянето и сътрудничеството и осъзнаха свободата да изразяват личната си позиция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене