С нарочна заповед кмета на Сатовча Арбен Мименов натовари кметовете си целогодишно да освобождават улици и тротоари от строителни материали и от трайно неподвижна техника

Кмета на община Сатовча Арбен Мименов  с нарочна заповед задължи кметовете на населените места в общината  да не допускат струпване на  строителни материали , дърва за огрев ,  трайно неподвижна техника , оборски тор и др. по тротоарите и улиците в цялата община . Според заповедта , улиците и тротоарите в община Сатовча трябва да са чисти  от препятствията посочени в документа за да  не пречат на  движението и  местното население.

Издадената заповед е и във връзка за подобряване организацията на дейностите по зимното поддържане на пътищата, включващи снегопочистване и опесъчаване по населените места, с както и с цел организиране на безопасността

на жителите и гостите на общината, недопускане на ПТП на територията на населените места от община Сатовча и спазване на изискванията на Наредба №1 за опазване на обществения ред .

Отговорни за изпълнението на заповедтта на кмета Мименов са всички кметове и кметски наместници  в селата на община Сатовча , а за общинският център Сатовча  за свободните  от техника и  строителни материали и дърва за огрев  тротоари и  улиците   дейността е възложена на Димитър Неделчев – експерт ГЗ .Заповедтта  е целогодишна .Правомощия са дадени на оторизираните лица , освен  да организират освобождаването на уличните платна и тротоарите от: дърва за огрев, сушилни, оборски тор, неизползваеми в момента строителни материали, трайно неподвижна стара техника и техника паркирана неправилно, затрудняваща движението,  да налагат и санкции както и да съдействат при ситуации  на органите на реда – ПУ –Сатовча.

Чрез издадената заповед, кметовете на всички населени места на територията на община Сатовча, носят отговорност за добрата организация и безпроблемно снегопочистване и опесъчаване през зимния период, както и за възникнал инцидент

при ПТП, вследствие на неизпълнението на

заповедта.

Цялостният контрол по изпълнението на заповедта е възложен на Илхан Карагьозов – директор на дирекция при Община Сатовча.

Задължението на кметовете на кметства е чрез своя заповед и предупредителни писма да уведомят собствениците на материали и техника, затрудняващи движението на пешеходци по тротоарите и автомобилите за зимно поддържа  да ги освободят незабавно .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене