Силният вятър отнесе част от покрива на училищен стол в Югозапада

Бурен вятър изкърти част от покрива на стола на ОУ “Св. Паисий Хилендарски” в Дупница, захвърли го на 70 м в двора на къща и счупи светофарната уредба до ГУМ. Бедствието става вечерта във вторник срещу сряда около 22,10 ч.

Собственичката на къщата, която не пожела да каже името си, заяви пред репортер на “Струма”: “Около 22,10 ч. се чу силен трясък. Духаше много силен вятър. Излязох на двора и не видях нищо. На сутринта установих, че е откъртена част от покрива на стола за хранене на учениците в училището и се е забил в съседния двор. При прелитането му над покрива на моята къща са счупени няколко реда цигли. Откъртена е и част от ъгъл на стена на къщата ми. Сутринта между училището и къщата ми имаше разхвърлян дървен материал от покрива”, разказа собственичката на къщата.

Преди две години е правен основен ремонт на покрива на стола,пише струмабг.

Бурният вятър е съборил и един от светофарите до ГУМ в Дупница. Имало е опасност от тежък инцидент, но през нощта трафикът на автомобили не е толкова интензивен. Вчера светофарите не работеха. От общината съобщиха, че чакат фирма от столицата да направи ремонт.Сн.Д.Икономов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене