Скандално! Познавате ли водачът на този автомобил от Гоце Делчев! Гаврил се е с хора на ТОЛ -Системата!

Шофьорът на този автомобил ,който живе е в град Гоце Делчев е издирван от МВР – Гоце Делчев. Преди два дни, в РУП – Гоце Делчев е постъпил сигнал от полеви патрул на служители от ТОЛ – Системата, че мъж шофирал автомобила на снимката е спрян за рутинна проверка по изискванията на българпското законодателство който е създавал проблеми.

Вместо да окаже съдействие на длъжностите лица, водачът на този автомобил с английски номера е проявил агресия, държал се арогантно заплашвал, дори опитал да бутне с колата си един от длъжностните лица. Те моментално взели мерки, алармирали полицията заснели колата на нарушителя и към настоящем наглецът се издирва. От МВР – Гоце Делчев ни потвърдиха за подобен случай, но отказаха да дадет повече информация. По свои канали Топ Преса разбра че става въпрос за местен ганкстер с прякор „Руския“, известен със своето агресивно поведение и държание, който е издиране и презован за разпит. Случаят е докладван на прокуратурата на път е да се образива следствие за нападение, агресия към длъжностни лица и отказване съдействия на контролен орган.

От 16 август 2019 г. България въвежда в техническа експлоатация електронна система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол, за пътните превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона.

Най-късно до 1 март 2020 г. електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол, ще бъде въведена и в търговска експлоатация. Обхватът на тол системата и тарифите ще бъдат определени с решение на Министерския съвет на Република България. До тогава   ползвателите на платената пътна мрежа ще продължат да плащат винетна такса за пътните превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона, както следва: месечна, седмична и дневна.

Съгласно действащата нормативна база заплащането на тол таксата дава право на пътното превозно средство, за което е платена, да преминава безпрепятствено по платената републиканска пътна мрежа. Дължимата такса се определя в зависимост от изминатото от пътното превозно средство  разстояние и от техническите му характеристики (категорията, брой на осите инцидентни с пътя, емисионен клас).

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене