Феноменът Божидар Караджов с уникални прогнози за България и света през 2020 г.

Вижте предвижданията му дали новата година дни ще ни донесат здраве, успех и благоденствие, или ще трябва да преживеем разочарование, икономическа криза и природни бедствия

2019-та година вече е минало. Тя изтече безвъзвратно, като ни остави спомен за нейните положителни и отрицателни новини. А в първите дни на 2020 г. гледаме с надежда и очакване какво ни готви бъдещето. Дали следващите вече по-малко от 366 дни ще ни донесат здраве, успех и благоденствие, или ще трябва да преживеем разочарование, икономическа криза и природни бедствия. Отговор на тези въпроси търсим от Божидар Караджов. Той направи специално за БЛИЦ прогнозата си за 2020-та година. Ето какво ни разказа:

– Здравейте, г-н Караджов! Вашата дарба ви прави един от най-известните хора в България. Кажете каква година ни очаква?

– На първо място предупреждавам, че може птичи грип да връхлети страната ни през 2020 година. По границите ни трябва да се завиши контролът, заради опасност и от морбили, внесени от туристи от Чехия, Гърция, Великобритания.

– Като начало това са лоши новини, няма ли да ни зарадвате с нещо позитивно?

– Моята дарба е да предупреждавам. Все пак годината няма да е лоша. В световен план настъпва икономическа криза, но добрата новина за България е, че тя ще дойде чак през 2021 година, така че ще има време хората да се подготвят. За съжаление „Фолксваген“ няма да дойде в България.

Цените на имотите достигнаха своя пик, което ще спука балона след юни месец.

През 2020 година ще има два тежки пътни инциденти в региона на Ловеч с множество жертви. Въпреки това добрата новина е, че ще намалява смъртта по пътищата.

Положителното за тази година също е, че икономическият растеж на страната ни ще е 2,8 – 3,2%, а ръстът в информационните технологии ще е 8%.

Два арктически периоди ще сковат страната. Първият е през февруари. В Пернишко ще има два локални наводнения, въпреки безводието в момента. В Кърджалийско също има опасност от наводнения.

– Да се прехвърлим на политическата сцена. Преди години предрекохте, че Слави Трифонов ще създаде партиен проект, но след това го обявихте за политически труп. Какво имахте предвид?

– През 2018 година щеше да е водеща политическа партия, но конкретно след следващите избори, ще е патерица на управляващите, като ще е четвъртата по големина сила в парламента.

– Нови политически играчи ще има ли?

– До 5 години свой проект ще реализират Иван Христов и Андрей Арнаудов и то ще е успешен.

– Каква ще е годината в политически план?

– Предсрочни избори са заложени кармично. Но до тогава Борисов ще смени двама министри. Вътрешното разцепление в БСП ще продължи. На следващите избори в парламента ще влязат ГЕРБ, БСП, партията на Слави Трифонов, ДПС, ВМРО.

Два кмета ще бъдат принудително отстранени. Добрата новина е, че все повече българи ще се обърнат към духовните, човешки, божествени ценности.

– Коментирахте в социалните мрежи, че Мая Манолова ще спечели, но това не се случи.

– Приемете, че съм сгрешил. По-добре роб на народа, отколкото слуга на властта.

– Носят се слухове, че сте консултант на един от големите английски футболни клубове?

– Не е вярно!

– В световен план каква ще е 2020 година?

– Както казах, през втората половина на годината икономиката ще започне да изпада в рецесия. През този период ще се засилят религиозните конфликти в Западна Европа, както и в арабския свят, Турция и Гърция. Германия, Швеция, Белгия са застрашени от самоубийствени атентати.

Има опасност от разпалване на нова Студена война между САЩ и Русия. Конфликтът в Сирия ще затихне.

Брекзит ще остане само за Англия. Ще се започне отцепване и с Шотландия. Ще има големи промени в Обединеното кралство. Борис Джонсън няма да изкара пълен мандат.

Отношенията между Русия и Украйна ще се стабилизират в положителна посока.

Австрия през тази година ще се противопостави на политиката на ЕС.

Пакетът Макрон ще бъде променен в близките 6 месеца с облекчителен режим спрямо страните от Балканите.

– Какво ще се случи в отношенията между САЩ и Иран? Ще има ли война?

– Конфликтът между Иран и САЩ ще бъде заметен под килима без много, много обяснения. Дори в рамките на няколко месеца ще се проведе невиждана в последните десетилетия среща в знак на мира между двете държави.

– А от какви природни катаклизми да се плашим през идните дни?

– Два вулкана ще изригнат през годината. Поредица от земетресения ще има в Перу. В Северна Америка ще има наводнения, както и в Турция. Глад ще удари Индия.

Цанка ДОНКОВА, БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене