Съдът в Гоце Делчев потвърди наложената от Басейнова Дирекция санкция от 2000 лева на хотел „Бохема“ за замърсяване на река Канина с битови и фекални води

Районен съд Гоце Делчев не уважи  обжалваното Наказателно постановление от управителя на хотел „Бохема „в с. Огняново община Гърмен , Николай Панчев  и потвърди размера на наложената му глоба от Басейнова Дирекция –Благоевград в размер на 2000 лева .

Санкцията на хотел“ Бохема“ е била наложена заради замърсяване на р. Канина с фекални и битови отпадъчни води .

Нарушението е  установено при съвместна проверка  от служители на Басейнова Дирекция Благоевград и служители на ОбА Гърмен на 25.09.2018 г.

 

Производството по делото бе образувано по повод постъпила жалба от управителя на комплекса .

На 25.09.2018 г. проверяващите от Басейнова Дирекция и ОбА  Гърмен , при извършен на място оглед на обекта са констатирали , че формираните от хотела битови и фекални води от изгребна яма, намираща се в съседство на имота  се дренират между речните скални отложения, състоящи се от едър чакъл и блокаж и се заустват в река Канина на десния й бряг.

По време на проверката имало течение на такива води с остра миризма на фекалии.

Управителят на дружеството  Николай Панчев ,в качеството си на жалбоподател по настоящото  производство ,тогава признал пред проверяващите лица , че това са отпадни води от хотела и са заустени в река Канина.

Проверяващите , чрез техническо средство джи пи ес заснели координатите на мястото на заустване на десният бряг на река Канина,а служебната проверка в регистъра на Басейнова  Дирекция показала , че за проверявания обект няма издадено разрешително за ползване на р. Канина на база на което е бил съставен и акта  от 2000 лева  който бе потвърден от състава на Районен съд Гоце Делчев .

Нарушението и санкцията на хотел“ Бохема“  са  определени на основание на  чл.46 ал.1, т.3, б“б“ от Закона за водите .

Решението на Районен съд Гоце Делчев  подлежи на обжалване пред  Административен съд –Благоевград 14 -дневен срок от деня на получаване на съобщението от страните по делото.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене