Начало на заседанието на ОбС Благоевград

С няколко изказвания извън дневния ред започна днешното заседание.

 

Андон Тодоров от Партия на Зелениете взе думата, за да запознае колегите и гражданите в залата с намерението си да се кандидатира за председателеския пост и да представи накратко програмата си.

 

Бившия председател на ОбС и настоящ съветник от ЕНП Радослав Тасков предизвика овации с изказването си призоваващо да се спре натиска над съветниците отвън, както и призива към колегите си да се обединят и да направят днес своя избор. Той за поредн път потвърди, че няма да се кандидатира за председателския пост в рамките на този мандат.

 

Съветникът от ГЕРБ Кирил Илиев също взе думата, за да отправи питания към кмета Томов свързани с назначението на нов Секретар на Община Благоевград, на мястото на пенсионираната по-рано София Янчева, както и юрист на мястото на освободения Мартин Лалев.

 

Единствената кандидатура, която бе издигната за председателското място за момента е на Андон Тодоров от ПП Партия на Зелените. Гласуването започва след малко. Следете на живо излъчванто на сесията на ОбС Благоевград на нашата страница

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене