Изложба на Цветан Кавраков от Сатовча

Самородният талант от Сатовча, Цветан Кавраков за поредна година подреди уникалните си картини от пясък във фоаето на Община Благоевград

И тази година жителите и гостите на Благоевград ще имат възможността да се докоснат до уникалното изкуство на самородният талант от Сатовча Цветан Кавраков. От години той твори забележителни картини от пясък.

Изложбата е вече подредена във фоаето на сградата на Общинската администрация в Благоевград и е достъпна за всички желаещи да се докоснат до  творбите на Цветан Кавраков.

Цветан Кавраков е роден през 1972 г. в Сатовча. Завършил е образование със специалност оператор на металорежещи машини. Женен е и има едно дете.

През 2006 г. претърпява нелеп инцидент в гората в следствие на който остава с травма на шийните прешлени, която травма го приковава в инвалидна количка.

Той е един от любимците на жителите на село Сатовча, много уважаван и обичан като човек и талант. Картините му са истински шедьоври сътворени от него с много любов и талант. Затова Сатовчанци и жители от целият регион купуват за подаръци за всички поводи картини от Цветан Кавраков.

Уникалните картини на Кавраков са изработени от пясък заради което интересът към тях и самият автор е още по-голям. Освен картини от родния край, в уникална колекция самоукия творец, който е и инвалид е събрал майсторски изработени портрети от пясък на всички български царе и ханове.

Пясъка с който рисува картините си Цветан го добиват от облицовачните гнайсови камъни, а рамките за картините си ги изработва сам. Самоукият творец от Сатовча многократно е признавал, че черпи вдъхновени от това, че хората много харесват картините му и сами му дават поръчки за изработване на различни сюжети.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене