Огняновски хотелиер в ОПГ със съпругата си?! Нищят ги за имотни афери, злоупотреба с европейски средства и данъчни нарушения!

Куп нередности и съмнения за доста сериозни афери и далавери, свързани със злоупотреба на европейски средства, нарушение на дачънчния и осигурителния закон и куп други неудерици, излезли от проверките на скандално известния хотелиер от гърменското село Огняново – Мустафа Мейзинев.

Адвокат Караметова - Мейзинева

Адвокат Караметова – Мейзинева

Както е известно и Топ Преса писа, „Син Гардън“ ЕООД /без значение кой стои зад въпросното дружество  ще връща на държавата  сумата от 389 5131,37лева за констатираните от проверяващите нарушения в изградения семеен хотел в село Огняново . Става въпрос за хотел „Елеганс“ на скандалния пишман строител и бизнесмен Мустафа Мейзинев. След актът който му е направен цялото дело било прехвърлено от ДФ „Земеделие“ в НАП, защоо според проверяващите имало доста скандални нарушения, съмнения за данъчни престъпления… Със случая е запозната и икономическа полиция, твърдят източници на Топ Преса. Успоредно с тази информация, до ушите ни достигна и друга още по скандална. Жител на Турция с корени от гърменския край, също е подал сигнал пред разследващите институции, че бил жертва на крайна некоректност от страна на Мустафа Мейзинев и неговата съпруга пишман адвокатката Ани Караметова – Мейзинева. В основата е негов наследствен имот, който се намирал в съседство с хотела на бизнесмена в Огняново – „Елеганс“. Човекът бил охажван, черпен, хвален дълго време и кандисал да продаде имота на Мейзинев, който искал да си разширява хотелския коплекс. За да не приживява „стресове“ и „неудобства“, Мейзинев предложил жена му адвокатката, да бъде упълномощена  и да извади всички необходимчи документи, щото и двамата имали много връзки и всичко щяло да се уреди за нула време. Наследникът на местни изселници и подписал пълномощно на половинката на Мейзинев. С това пълномощно те са се развилняли по местните институции, извадили документите но параметрите на имота са се оказали различни от тези които наследникът имал в своята документация. „Имота се оказа по малък, той даже не ми трябва такъв ама щом съм ти обещал ще го взема…“ взел да мрънка Мейзинев по телефона, заявил че с полномощното изготвили договор за покупко продажба, в договора била фиксирана цена от 3000 лева, за въпросния имот и превел парите на човека и го оставил с пръст в уста. Внимавайте кой и как уполномощявате уважаеми читатели? Въпросният имот струвал десет пъти повече от тази цена, но докато има балъци ще има и тарикати. Единствения ни шанс е институциите да ни оборят в обратното, след като са сигнализирани.

Топ Преса направи официално питане до институциите по силата на ЗДОИ относно дейността на това семейство, която наподобява това на ОПГ. В момента в който получим отговорите ще ви  уведомим. Очаквайте продължение…..

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене