Уикенд: Мис Макси шоу свалила 80 килограма от любов

Миропа

Близките й отказаха аутопсия

Първата Мис Макси шоу и собственик на първите модни аген­ции в Благоевград Миропа Кьосева е издъхнала в съня си, покосена от ма­сивен инфаркт, научи „Уикенд“. 61-годиш­ната Мопи, както бе популярна бизнес дамата в арт средите, издъхна в началото на седмицата.

 ИВАЙЛА ИВАНОВА

Пухкавата дама часове наред не вдигала мобил­ния си телефон и нейна близка приятелка извикала полиция.Тъй като входната врата на жилището била заключена, наложило се да бъде отворена от професионален ключар. Огледът на апартамента показал, че няма следи от насилиеи най-вероятно става дума за естествена смърт. Това обаче ще остане само версия, тъй като близките й са отказали да бъде направена аутопсия на трупа й. Миропа била открита в леглото си, а чен­гетата открили до тялото й нейното кученце. „Лека нощ!” са последните думи, написани от атрактивната дама в личния й профил във фейсбук в нощта, когато е издъхнала.

Емблемата на местния хайлайф страдала от тежък диабет през последните няколко години и заради силните болки в краката се движела трудно. За нея приятелите казвали, че е душата на всяка компа­ния. Малко от тях обаче подозирали, че Мопи има сериозни здравословни проблеми, тъй като чаров­ната дебеланка никога не се оплаквала и до последно не загубила чувството си за хумор.

Макар че е завършила инженерство във ВХТИ и е работила в завод, Миропа вярвала, че призванието й е в шоубизнеса. На младини била с перфектна фигура и станала първата манекенка в родния си град. През 1988 г., когато загубила битката с килограмите, пищната блондинка създала първа­та агенция за манекени и фотомодели в Благоевград, която кръстила „Фаберже”. За няколко години била представител на „Визаж” за Югозападна България и организирала конкур­сите за красота на Жени Калканджиева. Нейната агенция се занимавала и с набиране на танцьорки за елитни заведения в чуж­бина. Когато през годините се завихрел скандал, че всъщност набира елитни проститутки, Миропа често казвала, че това са „инди­видуални изпълнителки“.

Първия ВИП купон в родния си град направила заедно с Евгени Минчев. Славата й на купонджийка бързо се разнесла из Бла­гоевград и я поканили да направи авторско 2-часово телевизионно предаване на живо, наречено „От високо”. Звездният й час настъпил през 1993 г, когато получила покана да участва в шоуто за дебеланки „Мис Макси шоу“. Именно на него е една от първите изяви на сцена на Човека глас Красимир Аврамов, който по-късно става притежател на запазената марка и вече 10 години про­дължава да държи правата за зрелищния конкурс.

Предизвикателната Миропа била най-артистич­ната и забавна кандидатка и съвсем логично обрала овациите на журито и публиката. Победата й донесла голямата награда -140 килограма захар, кол­кото било нейното тегло и всенародна слава. Часове след като грабва титлата, ефектната дебеланка и нейните конкурентки били поканени от Иван Славков – Батето на купон в столичен нощен бар. Мъртвопияният бохем накарал шишкавите дами да се съблекат и да танцуват по бельо пред него. Снимка от нощната вахканалия след смъртта на Миропа публикува за първи път ежедневникът „Всеки ден”.

Преди 2 години Миропа едва оцеляла след натравяне с гъби, а няколко години преди това била на границата между живота и смъртта.

Изведнъж здравето й рухнало, а лекарите от благоевградската болница недоумявали какво й е. Подложили я на най-различни изследвания, но без резултат. Един ден, когато Миропа вече била като закована за леглото, звъннал мобилният й те­лефон. Жената, която се обадила, се представила като Наташа Ковачева от град Кресна. Казала й, че е отровена с живак и може да я излекува. На другия ден мистериозната Наташа пристигнала в болницата.

Седнала до леглото на Миропа и останала 4 часа. Известната пациентка из­паднала в полусън и почти нищо не си спомняла. Един­ственото, което останало в паметта й, били тихите заклинания, които редяла лечителката. Събудила се с неочакван прилив на енергия. Изведнъж станала на крака и започнала да се разхожда из отделението. Изумлението на Миропа било пълно, когато Наташа й съобщила, че магията с живак била направена в чужбина. Тогава Миропа си спомнила, че няколко месеца преди това със съ­пруга й били в Казахстан.

Тогавашният й мъж световноизвестният хореограф Юрий Поляков, работел с мегазвездата Алла Пугачова и други руски шоувеличия. Когато съдбата срещнала Миропа с голямата й любов, тя тежала цели 140 кг. Между двамата обаче пламнала голяма любов. Скоро след това се оженили. Юрий бил граф по права линия и Миропа автоматически придобила титлата графи­ня – единствената актуална графиня в България.

Оженили се в Шумен, където работели по онова време. Междувременно влюбената Миропа се сто­пила от любов с цели 80 кг. През 1995 г. Юрий Поляков основал първото в Русия частно балетно училище в родния си Таганрог. Миропа била поканена да последва прочутия си съпруг, но отказала и така бракът й с Поляков се разпаднал. След раздялата си с графа тя така и не погледнала друг мъж.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене