Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ свърза двата края на България

НП „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ СРЕЩНА УЧИЛИЩНИ ЕКИПИ ОТ ДВЕ ИНОВАТИВНИ УЧИЛИЩА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ПМГ „Яне Сандански“ посрещна учители и ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Силистра, и Екатерина Текерска – старши експерт в РУО – Благоевград, в изпълнение на НП „Иновации в действие“.

В първия ден от посещението си гостите имаха възможността да разгледат Презентационния център на неврокопските си домакини, да се разходят из Центъра по природни науки и математика, а след това се запознаха с технологията за производство на вино в Uva Nestum.

На следващия ден екипите от двете училища продължиха с работна среща, в която госпожа  Елка Божикова представи темите „Интердисциплинарните уроци – планиране и реализиране“ и “Подготовка на екипа учители за въвеждане на промяната в преподаването“.

Голям интерес предизвика наблюдаваният от гостите интердисциплинарен урок по физика, химия и биология в VIIIг клас на тема: „Храносмилателна система. Енергия“. В педагогическата практика при изпълнение на задачите учениците използваха Padlet, Google Expeditions, Jamboard,  Kahoot. Активно се включиха и гостите от ПМГ „Св. Климент Охридски“, като по този начин станаха част от екипите участници в урока.

В последната фаза председателят на професионалната учебна общност на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ представи темата: „Проектната дейност – начин за активизиране на ученическото мислене“. Екипите обсъдиха наблюдавания урок, споделиха добри практики, а след това гостите се насладиха и на част от културното богатство на града ни с разходка из Общинския исторически музей.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене