Социалистите от Гоце Делчев се събират на общинска конференция днес

сарандев

Днес  в 18 часа ръководството на БСП в Гоце Делчев, начело с председателя Валери Сарандев, свиква общинска конференция. На форума ще бъдат обсъдени номинираните на конгреса на партията над 50 кандидатури, от които най-достойните 17 ще намерят място в евролистата на Коалиция за България след одобрението на структурите по места.

Партийният лидер Валери Сарандев съобщи за, че на заседание на общинското ръководство, проведено днес, е била приета декларация във връзка със заявката на бившия президент Георги Първанов и евродепутата Ивайло Калфин за участие в евровота през май с паралелна листа, както и за размразения проектАБВ, който не се възприемал от местните социалисти като положителен за Коалиция за България ход.

Сарандев не пожела да коментира съдържанието на декларацията преди тя да е обсъдена и гласувана от делегатите на конференциятаутре, но даде да се разбере, че общинската структура на БСП не приема за нормална инициативата на Първанов и Калфин.

Председателката на БСП в Гърмен Марияна Стругова информира, че през днешния ден общинското партийно ръководство също е предложило за обсъждане и приемане на декларация по казуса АБВ и паралелната листа, която гласи следното:

„Общинският съвет на БСП – Гърмен заявява, че няма да се отклони от решенията, които ще бъдат взети на предстоящия конкрес на партията и ще работи за реализацията на листата на БСП. Надяваме се, че създалата се ситуация ще бъде поука в бъдещата работа на централното ръководство на партията. Изразяваме увереност в зрелостта и правилната политическа преценка на социалистите от община Гърмен и в крайната убедителна победа на БСП на изборите за европейски парламент“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене