Гоцеделчевския “Бей Чинар“ и вековния чинар край Годешево участват тази година в конкурса „Дърво с корен“

Гоцеделчевският вековен „Бей Чинар“ оцелял над 500 години и  старият и запазен чинар на повече от 400 години  в сатовчанското село Годешево и които събират и до днес  местните хора в делник и празник на раздумка и почивка , тази година са  сред фаворитите на конкурса „Дърво с корен“ организиран от  фондация „ЕкоОбщност”.

Сред номинираните е и Джигуровският чинар. Официално се води, че е бил на 500 години, но от историята на селото става ясно, че е на близо 800 години . Той се  извисява  в центъра на санданското село Джигурово. Под него извира вода с несравнимо качество която според местните хора е лековита. Гласуването за  конкурса „Дърво с корен“ е до 4-ти ноември включително .

 

В това издание на конкурса 10-те претенденти са знакови за селищата дървета, под чиито корони се намират и събират местните хора .

Всички истории и снимки на финалистите в конкурса могат да бъдат разгледани на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност”, където се провежда и самото гласуване – в рубриката „Дърво с корен – Гласуване 2019“ (www.bepf-bg.org).

Всеки може да подкрепи своя избраник във всяка от двете категории, отворени за гласуване като не пропусне да потвърди гласуването си и чрез специално изпратената му по електронна поща връзка на посочен електронен адрес.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене