Затвор за пицар от Санданско, набил приятелката си и ограбил златните й бижута

35-годишен мъж, набил приятелката си и ограбил златните й бижута, бе осъден на 2 години и 4 месеца затвор.

Това е присъдата, която получи вчера Йордан Симов от село Лешница за престъпното си поведение към жената, с която бил в интимни отношения.

На 8 май тази година той бил в дома й на ул. „14-ти полк” в Благоевград и след като се почерпили с алкохол, около 2.30 ч. се скарали жестоко. При възникналия скандал Йордан започнал да й нанася удари по лицето и тялото и заплашил, че ще я обезглави. След това извил ръцете й и насила взел златните бижута,  които носила – 3 ланеца и 8 гривни с рубини и диаманти, и си тръгнал.

Насилникът изчезнал за София и оставил златото в заложна къща срещу 4000 лв., които започнал да харчи. Пострадалата жена подала жалба в полицията срещу него и той бил арестуван след няколко дни, а на 13 май му била наложена постоянна мярка „задържане под стража“. Златните бижута така и не били открити от полицаите, тъй като от заложната къща им казали, че са ги претопили. Йордан Симов е обвинен за грабеж и причиняване на лека телесна повреда на приятелката си. Делото срещу него бе разгледано вчера в Районен съд – Благоевград по съкратеното съдебно следствие, тъй като той признава фактите и се разкайва за случилото се.

„Виновен съм, съжалявам, всичко стана под влияние на алкохола. Ако можех да върна времето назад, не бих го направил. Ще работя и ще покрия щетите”, заяви в съдебна зала Йордан Симов, който преди да попадне в ареста работил като пицар.

Защитата пледира за присъда, която да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип, за да може да работи. Съдия Владимир Пензов го осъди на 2 години и 4 месеца, от които бе приспаднато времето, през което е бил задържан, т.е. 5 месеца. Той  ще трябва да изплати близо 27 000 лв., на колкото са оценени златните бижута на бившата му приятелка, макар че нейната претенция е, че струват 50 000 лв.  Отделно от това бе осъден да й плати 3000 лв. обезщетение за причинените й неимуществени вреди – душевни болки и страдания./Струма/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене