Световните медии: Григор детронира краля на Уимбълдън

Победата на Григор Димитров над Анди Мъри предизвика шум не само в българските медии, а и в световния печат, където хасковлията се появи дори по първите страници.

„Дейли Мейл“ излезе със заглавие с типична за изданието дължина: „О, Анди! Мъри измъчи и Кейт, докато тя наблюдава от кралската ложа краха му на Уимбълдън“.

В статията има и обширна галерия на Кейт Мидълтън и нейните реакции преди и след края двубоя.

Британският „Телеграф“: „Разсеян Анди Мъри предаде титлата“ 

„Мъри загуби от Григор Димитров, който също бе изненадан от лошата форма на шотландеца. Димитров твърдял, че е усетил, че нещо не е наред преди играта“

Ройтерс: „Шампионът Мъри шокиран от Димитров“

„Абдикацията на Мъри на централния корт на Уимбълдън остави принц Уилям и неговата съпгура Кейт смълчани“, допълва агенцията.

CNN: „Анди Мъри изхвърлен от Григор Димитров“.

„Докато бъдещият крал на Англия наблюдава от кралската ложа, човекът с короната на Уимбълдън изпусна титлата.“

Ню Йорк Таймс: „Мъри детрониран от друга млада звезда“

Уимбълдън може да е само турнир, но за някои той е най-големият и най-престижният в тениса. След като австралиеца Ник Къргиос победи Рафа Надал, вчера 23-годишната изгряваща звезда Григор Димитров победи Анди Мъри в 1/4 финала на турнира“.

Докато британските медии оплакваха Мъри и следяха всеки жест на кралското семейство, Джокович измъчено, но заслужено победи Марин Чилич в другия 1/4 финален мач. По този начин сърбинът ще се изправи срещу Григор Димитров на полуфинала в Уимбълдън, като много медии твърдят, че победителят в този двубой ще бъде и новият крал на тревната настилка.

offnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене