Условна присъда от 6 месеца получи Сашо Хаджиев от Гоце Делчев

Условна присъда от 6 месеца получи Сашо Хаджиев от Гоце Делчев за катастрофа от преди три години, в която е загинал онкоболният му брат

6 месеца условна присъда е постановил съда на 59 годишния Сашо Хаджиев от Гоце Делчев за  причинена от него катастрофа, в която загинал брат му, който бил с тежко онкологично заболяване.

Тежката драма се разиграла на фаталния 13 юни 2016 год.,  след като Хаджиев взел от онкоболницата в Благоевград болния си брат Виктор, за да го прибере у дома.

На 13 юни 2016 г. около 9:30часа на завой в местността „Сврача“, в района на село Кремен, управляваният от 59 годишния Сашо Хаджиев автомобил „Рено“ поднесъл на мокрия път и навлязъл в насрещната лента от където се задал друг лек автомобил „Ауди А8“.

Въпреки опитите на водача от Гоце Делчев да отклони колата си плътно към дясната мантинела и да задейства спирачната система, челният удар се оказал неизбежен.

Веднага на телефон 112 бил подаден сигнал за автопроизшествието. На място пристигнали екипи на полицията и на ЦСМП – Благоевград, от филиала в Банско. Пострадалият пътник Виктор Хаджиев бил извозен с автомобил на ЦСМП до Разлог, но по пътя починал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене