Connect with us

Новини

Стани част от Сити Кеш – Благоевград !!!

Published

on

Искаш ли да изкарваш пари, докато сам управляваш времето си?

Офисът на Сити Кеш в Благоевград ти предоставя тази възможност!

Ако си амбициозен, комуникативен и усмихнат, то ти си точният човек, който да допълни нашия екип!

Предлагаме ти гъвкаво работно време, високо заплащане и бързо кариерно развитие в света на финансите!

Очакваме те!
Кандидатствай сега на 0878942609

коментара

Advertisement
loading...

Новини

Обявяват конкурс за управител на общинската болница в Дупница с 3000 лв. заплата

Published

on

Общинските съветници в Дупница взеха решение за провеждане на конкурс за управител на общинската болница с брутна заплата от 3000 лв. Местните парламентаристи избраха 5-членна конкурсна комисия с председател д-р Соколова, общински съветник от ГЕРБ.

В комисията влизат бившата шефка на ГУМ – Дупница, която е общински съветник от “Глас народен”, зам. председателят на ОбС – юристът Йонко Гергов, и Станислав Павлов от БСП. В комисията ще има и представител на РЗИ – Кюстендил. За член беше предложен и д-р Паризов, но той си даде отвод.

По време на разглеждане на тази точка от дневния ред се получи дебат за общинската болница в Дупница. Д-р Пламен Соколов, дългогодишен лекар в общинската болница, в момента собственик на МЦ, заяви: „Преди 3 г. болницата имаше финансово затруднение, днес то е от липсата на кадри. На последната среща на прокуриста на болницата с общинските съветници беше изнесено, че болницата е заработила 207 000 лв. за последния месец, това са пари за половината заплати. Аз имам питане към председателя на Здравната комисия в ОбС д-р Александър Паризов – той знае ли, че ножицата на заплати в болницата е много голяма? Определени лица получават високи заплати, а другите – много ниски. Искам да попитам и когато се прави протоколът за 1000 лева бонус за първа линия при Ковид, как се определят лицата? Бившето вътрешно отделение и фтизиатрия бяха превърнати в Ковид отделения с част от второ вътрешно. Налага се едни и същи лекари да работят в двете отделения. Защо д-р Евтимова напусна? По време на пандемията се затвори инфекциозно отделение. Казаха ми, че 7 медсестри са напуснали или са подали документи за напускане, може и да съм подведен, затова питам д-р Ал. Паризов. Оплака ми се медсестра, че е била уволнена, защото е отказала да отиде да работи в Гюешево. Кой ще остане да работи в болницата? Тя ще фалира заради липса на кадри”, заяви д-р Пл. Соколов.

Пламен Соколов

Д-р Ал. Паризов му отговори: “Съгласен съм с някои от нещата, които казахте. Д-р Евтимова получаваше немалка заплата. Прокуристът заяви пред нас, че тя напуска по собствено желание. В отделението работи и д-р Богоева, която е на такава възраст, че законът й позволява да излиза често в отпуск при коронавирус. Опитахме се да задържим прокуриста на работа, но тя е категорична, че напуска по лични причини. Обеща да остане още най-много 3 месеца, докато се избере управител. Не е сигурно, че ще дойдат нови лекари. Медсестри предпочитат да си стоят вкъщи с 300 лв. пенсия, но да не работят в условия на коронавирус”, откровен бе д-р Ал. Паризов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

коментара

Continue Reading

Новини

Октомври ще е топъл и сух, но декември и януари ще са с валежи

Published

on

Нужно е да се пести вода, предупреди проф. Георги Рачев

Първият есенен месец си отиде. В момента температурната аномалия е от порядъка над 3, на места 3,5 градуса над нормата. Същото се очаква и за октомври – топъл месец, с температури градус, градус и половина по-топло. Докато за съжаление засушаването продължава.

Това заяви пред БНТ известният климатолог проф. Георги Рачев. Според него октомври ще бъде топъл и сух. Ноември ще бъде нормален по отношение на валежите и малко по-сух, около 80-90% от норма на валежите, и пак по-топъл.

„Чак декември и януари се очаква да са по-влажни, с повече валежи. В планините ще натрупа сняг, но в ниското ще има валежи и от дъжд, и от сняг, така както са модерните зими“, коментира климатологът.

Според него е нормално вече малко да се развали времето. „Имахме пълноценно лято. Крайно време беше малко да захладнее и да завали, защото наистина е сухо, особено в Източна България. Линията Плевен – Пловдив на изток от средата на юли валежите са символични. Засушаването е много голямо, особено в Югоизточна България“, коментира той.

Специалистът обясни, че от 25 август и в Западна България, която дотогава беше потънала в зеленина, не е валяло. И посъветва да се пести водата: „Там където има активно битово водоснабдяване, водата трябва да се пести, да се вдигнат дори нормите, в които евентуално ако има повече вода, да отива за напояване, а там където язовирите са изградени с цел напояване, водата трябва да се използва с цел напояване“.

Проф. Рачев коментира, че днес и утре времето ще бъде много хубаво, а в понеделник следобед ще бъде по-ветровито и облачно и по-дъждовно. Вторник са се очаквали обилни валежи, но те ще бъдат по-малко. „Надявах се тогава да има стопански валежи, над 10-20 литра в Югоизточна България“.

Петя Славова
dnes.bg

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ