Прогноза за времето – 31 май (петък)

Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В Централна България има условия за интензивни валежи. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България – североизточен вятър. В Западна България ще проникне хладен въздух и температурите ще се понижат, докато в Източна България, където ще има и слънчеви часове, температурите ще са по-високи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 19° и 24°, на места в Източна България – до 26°-27°. През нощта срещу събота гръмотевични бури все още ще има в Централна България. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев – облачно, дъжд с гръмотевици и максимална температура от 25°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността. На места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 24-26°. Температурата на морската вода е 20-21°, само на север от Варна е 15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа силен югозападен вятър, който по-късно през деня в ниските части ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за май.

През следващите дни ще остане неустойчиво. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевични бури. Има повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки. В източните райони ще е почти без валежи. Там ще има и повече слънчеви часове, а температурите ще са по-високи. Преобладаващите максимални ще са между 21° и 26°, в югоизточните райони – до 28°-30°. Вятърът ще е слаб, през почивните дни – от изток-североизток, в началото на следващата седмица – от южна четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене