ДИМИТЪР БОЯДЖИЕВ: ДА ПРЕМИНЕШ ОТ БСП В АБВ Е ВСЕ ЕДНО ДА СИ ПРИВЪРЖЕНИК НА ЦСКА, НО СЛЕД ТЕЖЪК ПЕРИОД НА ОТБОРА ДА СТАНЕШ ФЕН НА НЕФТОХИМИК. АБСОЛЮТЕН НОНСЕНС

522882_104316209727418_1746322348_nСвързахме се с общинският съветник Димитър Бояджиев, който е член и на националното ръководство на червените младежи заради спекулациите в публичното пространство, че има намерение да последва примера на други изявени представители на БСП в страната и да се присъедини към алтернативната лява формация на президента Първанов.

Г-н Бояджиев, започваме Ви веднага с така напъпилия из Гоце Делчев слух, ще преминавате ли в АБВ?

Да наистина,пореден забавен слух. Преди изборите бях нарочен за основен местен враг на АБВ, като параноята стигна до там, та научих че съм плащал да късат плакати за концерт на Николина Чакърдъкова. Дама която много уважавам и с чието семейство сме в отлични отношения.

Сега пък съм щял да ставам основно лице на същата тази партия в Гоце Делчев.

Това е като да си привърженик на ЦСКА, но след тежък период на отбора, да станеш фен на Нефтохимик.. Абсолютен нонсенс!

Затова когато избира основни устой за своята личност човек трябва да прави осъзнат избор, а не продиктуван от временни обстоятелства и субективни подбуди.

Аз станах член на БСП в най-трудното време за партията – 2009 година, след като ГЕРБ спечели парламентарните избори, направи свое правителство и мачкаше поголовно. Имах и работа и успешен бизнес, но още докато студирах, попаднах на среда в която се формирах като убеден социалист.

Е, в онзи момент почуствах, че мога да съм полезен на партията, която подкрепям и поех ангажимента и привилегията да стана неин член. Две години по-късно в много тежка среда успяхме да се преборим с цялата държавна машина и спечелихме местните изборив Гоце Делчев, с много усилия инициирахме и първия в демократичната история на България референдум, на парламентарните избори се преборихме за депутат от БСП-Гоце Делчев и успяхме да съставим правителство. Действително сега изживяваме криза, но тези които ни отписват грешат дълбоко! БСП е партия със 120 годишна история, а в редиците и има много отдадени хора, които ще бъдат под знамето й независимо дали сме или не сме на власт, така че ние винаги ще бъдем значим фактор в България.

ДА, ЯВНО СТАВА ДУМА ЗА НЕДОБРОНАМЕРЕН СЛУХ, НО ВСЕ ПАК КАКВО Е ВАШЕТО МНЕНИЕ ЗА АБВ, ВСЕ ПАК НА ЧЕЛО НА ТОЗИ ПРОЕКТ СА ВСЕ БИВШИ ФАКТОРИ ОТ ВАШАТА ПАРТИЯ..

За съжаление да, определени личностни конфликти и неразбирателства доведоха до откъсване на живо месо от БСП, което е и една от основните причини за незадоволителните ни резултати на евро вота. Аз обаче не обичам да разсъждавам в минало, а в настояще и бъдеще време, така че сега е време за равносметка както за БСП, така и за АБВ. Мисля че трябва да се търси път към консолидация, обединение което съм обеден, че ще ни направи много по-силни не само като изборни резултати, но и като експертност, разработване и реализиране на политики, които да изправят държавата на крака, да вдъхнат надежда на хората и да спрат обезкървяването й. Трябва да загърбим различията в името на националните интереси и подобряването на благосъстоянието на хората. Това очакват нашите избиратели от БСП, но това може да се случи само ако имаме обединена и силна левица, която да е доминанта в едно бъдещо управление на страната.

КАЗВАТЕ БЪДЕЩО УПРАВЛЕНИЕ. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТО ПРИ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СРЕДА. ИЗОБЩО КАК ВИЖДАТЕ КОНФИГУРАЦИЯТА НА ПАРЛАМЕНТА СЛЕД НЕИЗБЕЖНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

Няма смисъл да си заравяме главата в пясъка като някои птици, резултатите от европейските избори, макар множеството субективни фактори са сериозна аларма за нас.

Ние направихме своите анализи и изводи от случилото се, така че вярвам че грешките са осъзнати и БСП прави и ще направи определени стъпки така че да си върне сърцата и доверието на разочарованите леви избиратели. Ако успеем и хората повярват в нашата искреност, нищо чудно БСП да се окаже първа политическа сила в бъдещия парламент. На някой може това да му прозвучи като блян, но аз бих казал, че е напълно възможно. И все пак, очаква ни шарен парламент, в който ще има най-малко 5 партии и никоя от тях няма да има необходимо мнозинство, за да управлява самостоятелно, така че най-вероятно ще имаме ново коалиционно правителство. Нещо което далеч не е толкова страшно, защото цяла Европа се управлява от коалиции, а до голяма степен именно коалициите гарантират демокрация, ценност която често се губи при еднолични управления. Всъщност, има примери като в Гермения и Гърция, които в момента се управляват от коалиции между леви и десни партии, които са си стиснали ръцете в името на националните интереси. България също има нужда от стабилно правителство подкрепяно от солидно парламентарно мнозинство, което да генерира стабилност и да изведе държавата по пътя на просперитета. Правителство на националното спасение.

Г-Н БОЯДЖИЕВ, НИМА ТОКУ ЩО НАМЕКНАХТЕ ЗА ВЪЗМОЖНА КОАЛИЦИЯ БСП – ГЕРБ?

Понякога политиците забравят, че те не са изпратени от гласоподавателите в органите на държавно управление, за да защитават сляпо интересите на една или друга партия. Най-същественото, което трябва да бъде издигнато на пиедестал са интересите на България и респективно на нас българите. Хората са изморени от противоборства, от омраза и постоянни нападки. Народа е изтощен и обезверен от този 25 годишен преход, активните хора избират да слугуват в чужбина вместо да агонизират тук. Това трябва да спре, защото България ще бъде изправена следващите десетилетия пред неизбежна демографска катастрофа. В тази връзка нямаме време за губене и всички политици в България трябва добре да го осъзнаят, да загърбят личните и партийни страсти и да направят това което хората очакват от тях. Ще го повторя отново, България има нужда от правителство на националното спасение, така че всяка коалиция, която може да генерира стабилност и да защитава безапелационно националните интереси за мен е допустима.

ДА ПОГОВОРИМ ЗА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ. КАКВО СЕ СЛУЧВА В ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ?

Слава богу в Община Гоце Делчев не е толкова засегната от националната нестабилност и както се вижда общинското ръководство работи активно и изпълнява предизборната си програма стриктно. Проектите вървят, след реализираните миналата година проекти за Градския парк и 26 улици, преоборудването на болницата и ремонт на повечето училища и детски градини, тази година започваме Парк „Панорамата” и нови 28 улици, на които ще бъдат подменени ВиК мрежата, асфалт и тротоари. Стартира и строежа на спортната зала в Гоце Делчев, за която правителството „Орешарски” отпусна средства.

ГРАЖДАНИТЕ НЕСЪМНЕНО ОЦЕНЯВАТ ТЕЗИ ПРОЕКТИ, НО БИТУВА ТВЪРДЕНИЕТО, ЧЕ ТЯХ ГИ ИМА В БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕДХОДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ВЯРНО ЛИ Е?

Аз съм човек, който борави с факти и тук празното говорене е излишно. Повечето от горепосочените проекти са със 100% евро финансиране, община Гоце Делчев ги е разработила, кандидатствала е по съответна европейска оперативна програма, била е одобрена и е реализирала проектите. Проекта с Градския парк и 26-те улици е одобрен още по времето на „тройната коалиция” – 2009година, но след това по различни причини доста се забави, за да можем да го реализираме през настоящия мандат. При другите големи проекти,които също завършихме през 2013-та година – Ремонт  и преоборудване на градската болницата и основните ремонти на училищата и детските градини, нещата стоят по същия начин. Изобщо община Гоце Делчев изгради сериозен административен капацитет и работи много успешно с евро фондовете, което ще става все по-видимо за гражданите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене