Свържете се с нас

Култура

Благоевградският спектакъл „Ромео и Жулиета” грабна пет награди на детския театрален фестивал „Талантино”

Публикувано

на

талантино

Пет награди грабна „Ромео и Жулиета” на Благоевградски младежки театър във второто издание на детския театрален фестивал „Талантино”. Компетентното жури -актьорите Веселин Калановски и Николай Станоев, връчиха наградите и превърнаха последната фестивална вечер в незабравимо изживяване. Усещането за „Оскари” подсилиха дипломите, красивите статуетки и купите

Финалната вечер бе окъпана с дъжд, което бе прието като добро предзнаменование, че на участниците в „Талантино” ще им върви по вода. Последният щрих във фестивалната програма „драснаха” талантливите момичета и момчета от театрално студио „Смехурко”- Банкя. Те изрисуваха с огнени топки и акробатични движения пламтящи фигури в небето. Минути след огненото шоу ръководителите на всички театрални школи се събраха, за да преброят гласовете на публиката, която беше дала своя вот за най-добра постановка в специална кутия пред театралната зала.

Оказа се, че „Наградата на публиката” печелят благоевградските театрали с представлението „Ромео и Жулиета”.

„Това е най-ценната награда, защото ако в залата има трима зрители и ти си ги спечелил, значи наистина си добър актьор”, каза Веселин Калановски преди да връчи приза на ръководителя на Благоевградски младежки театър Бранимир Митов. Митов взе и наградата за нов прочит на драматичен текст отново за „Ромео и Жулиета”. В категорията за „Най- добро представление” призът си поделиха „Ромео и Жулиета” и „Аз чувствам” на театрална школа „Юлий”- София. Наградата за главна женска роля от 8 до 1 4г. отиде при възпитаничката на Благоевградски младежки театър Елеонора Панчева за ролята на Жулиета.

Общо бяха раздадени 11 награди:

За нов прочит на драматургичен текст бяха отличени „Ромео и Жулиета”, „Хореография и пластика” и „Аз чувствам”. Призът за музика и осветление си поделиха „Хотел Трансилвания” и „Двубой”, наградата за сценография и костюми бе присъдена на „Х-л Трансилвания” и „Аз чувствам”. С отличието за поддържаща женска роля си тръгнаха Дамяна Димитрова и Томислава Томовска, а за поддържаща мъжка роля – Божидар Донев и Мариан Дулчев. Призът за главна женска роля спечелиха Елеонора Панчева и Райелле Пирес. Наградата за главна мъжка роля получиха Мартин Ромеов и Петър Петров. За най-добри представления бяха определени „Ромео и Жулита” и „Аз чувствам”. Бе връчена и една специалнатаграда, която си разделиха Александър Велев / „Двубой”- Кресна/, Павла Павлова /”Снежната кралица”/ и Райелле Пирес.

Младите звезди ще получат професионална фотосесия от Николай Станоев, с която ще могат да се представят в бъдеще.

Организаторите, жури и публика единодушно потвърдиха, че детският театрален фестивал „Талантино” пораства с всяка година. „Тази година имаше повече школи от миналата, а участниците наистина обичат театъра и това може да се види на сцената”, каза Бранимир Митов. Той не скри и огромната си благодарност към общинското ръководство на Благоевград, което не само създава отлични условия за израстване на младите театрали, но и всяка година организира театралния фестивал „Талантино”, на който да покажат актьорските си умения.

талантино 1

талантино 2

талантино 3

талантино 4

коментара

Култура

Музеен урок по родолюбие, проведоха вчера в Гоце Делчев

Публикувано

на

Вчера, в късния следобед, Общински исторически музей в Гоце Делчев организира провеждането на музеен урок по родолюбие, посветен на 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски. В събитието се включиха ученици от основни и средни училища в града, както и ученически клубове по история. Участниците в урока представиха живота и делото на Апостола и дискутираха на тема „Заветите на Левски и наследството, което ни е оставил“.

Целта на този нестандартен за учениците урок бе, да изразят собствените си изводи за това, как разбират заветите на Левски и как ние, съвременните българи трябва да ги тълкуваме. Темата на урока бе подбрана така, че да провокира у учениците познания извън учебния материал по история.

„Левски е познат на всички нас. Апостола е най-съвършения синтез на мисъл и воля, на живот и дело. За това у него няма колебание, няма раздвоение“, каза Златка Симеонова, служител в общинския исторически музей в Гоце Делчев, организатор на събитието.

коментара

Продължете с четенето

Култура

Лъвовете от Трето ОУ скачаха геройски в деня на отбелязване на 146 години от обесването на великия Васил Иванов Кунчев

Публикувано

на

Ученици и учители от Трето ОУ отбелязаха 146 години от героичната гибел на Апостола на свободата със състезание „Лъвски скок“ и кратка литературна програма.

Ученици от V клас рецитираха стихотворения, а малките певци от „Вокална група“, под ръководството на своя ръководител г-жа Узунова, изпяха красиви български песни, посветени на Васил Левски.

След емоционалната програма се проведе и състезанието „Лъвски скок“, което е традиционен за Трето ОУ „Братя Миладинови“ и се провежда вече три десетилетия.

Кът със снимки, портрет и мисли на идеолога на българската национална революция, разказаха за живота и дейността на Васил Иванов Кунчев, а 6-метровият български трибагреник засили още повече патриотичното чувство на всички присъстващи.

По четирима представители от всички класове (две момчета и две момичета от I – VII клас), скочили най-много в предварителните серии, премериха сили и постигнаха завидни резултати.

След оспорвана надпревара, с бурната подкрепа от всички ученици, бяха отличени най-добрите участници в състезанието. Те бяха наградени с медали от г-н Каракиев – начален учител.

На мероприятието присъстваха и много родители, и гости на иновативното Трето ОУ.

Организатори бяха: Комисията по ритуализация и Спортна комисия към Трето ОУ.

Списък на медалистите:

КЛАСИРАНЕ – МОМЧЕТА

I – IV КЛАС

I място – Георги Главчев – IV а (2,00 м)

II място – Ерик Колджиев – IV а

III място – Юлиан Стефанов – IV б

V – VII КЛАС

I място – Иван Занев – VII а (2,40 м)

II място – Рикардо Сепетчиев – VII а

III място – Георги Шагов – VI б

КЛАСИРАНЕ – МОМИЧЕТА

I – IV КЛАС

I място – Мария Дюлгерова – IV б (1,88 м)

II място – Ели Халачева – IV а

III място – Марина Зайкова – IV б

V – VII КЛАС

I място – Магдалена Петелова – VII а (2,15 м)

II място – Снежана Костадинова – VII б

III място – Лилия Малакова – VII б

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ