Народният представител инж. Тодор Радулов пред вестник Градът :Съжалявам , че наглостта на някои хора е безкрайна, като забравят какво са правили те преди малко повече от една година и в същия момент си приписват заслуги,които не са тяхни

maxresdefault

Уважаема редакция,

В отговор на публикуваното изявление във Вашия вестник, направено на пресконференция от Георги Андонов-народен представител от ГЕРБ в област Благоевград  по мой адрес, искам да изясня някои неща пред гражданите на Гоце Делчев и региона.

Веднага след избирането ми за народен представител съм подал молба на 17.05.2013г.за освобождане от Съвета на директорите на „Сградостроител” АД .След законово проведените процедури съм освободен от Съвета на директорите .Същото обстоятелство е заличено от Търговския регистър на 17.07.2013г. Тази информация е достъпна и може да се провери в Търговския регистър.За обекта, който цитира Г. Андонов е подписан договор за строителство на 03.01.2014г., което доказва безмислеността на твърденията му. Колкото до други проекти , за които съм лобирал за други близки фирми, аз не знам, а щом Г. Андонов знае нека ги посочи.

Съжалявам , че наглостта на някои хора е безкрайна, като забравят какво са правили те преди малко повече от една година и в същия момент си приписват заслуги,които не са тяхни.

Проектът, посочен като заслуга на Бойко Борисов и управлението на ГЕРБ-“Реконструкция на Градски парк, благоустрояване на междублоково пространство (зелена площ) и улично платно на ул. Бяло море и рехабилитация на 25 улици в гр. Гоце Делчевна стойност 8 544 759 лв. е проектиран през 2008г., одобрен на 20.07.2009г и подписан договор за безвъзмездна финансова помощ на 21.10.2009г. , и реализиран на 15.07.2012г.Така, че това не е заслуга на ГЕРБ, а на предишното правителство.

Заслугата на народните представители от ГЕРБ от област Благоевград е, че забавиха възможно най-много неговата реализация.

Колкото за назначенията на работа на наши членове не искам да говоря, защото тяхната безцеремонна и бърза смяна на кадри по време на тяхното управление няма аналог по време на което и да е правителство след 1990г. в България.

Помагал съм на хора без работа да намерят подходяща за тях, изхождайки само от безизходицата в която се намират.Търсел съм възможност за реализацията на млади хора и в някои случаи съм  успял,за което нямам никакви притеснения.Правел съм го преди, правя го сега и ще го правя в бъдеще, ако имам такава възможност.

Какво са постигнали народния представител Тодор Радулов и кмета Владимир Москов?

Сигурно за една година от управлението на Орешарски не много, но и не малко за такъв период .

По програмата за ускорен растеж и развитие на регионите на общинаГоце Делчев  са одобрени 5 250 000 лв:

– за довършване на Многофункционална  спортна зала в гр. Гоце Делчев 3 500 000лв

– за рехабилитация на улици в община Гоце Делчев 1 750 000 лв.

Благодарение на писмата и разговорите с Министъра на Вътрешните работи от страна на кмета, мен и народните представители: Али Осман Имамов и Ахмед Башев не бе закрит  центъра за регистрация на транспортни средства в гр. Гоце Делчев.

Поставил съм въпрос пред Министъра на МРР г-жа Терзиева за възобновяване на процедурата за проектиране и изграждане на язовир Брезница с ориентировъчна стойност 30 000 000 лв. Процедурата  е започната през 2004г и спряна през 2005г.по причина която на настоящия етап не съществува.Министърът пое ангажимента да инициира  сформиране на междуведомствена комисия, която да се заеме с изясняване на обстоятелствата по сегашното състояние на проекта и намиране на решение за реализацията му в близките няколко години.

Надявам се, че който и да бъде избран за народен представител от региона в следващия парламент ще настоява пред управляващите за реализацията на този проект,който е от изключителна важност за общините Гоце Делчев,Хаджидимово и Гърмен.

По мое настояване след проведени разговори с министъра на МРР и председателя на Агенция Пътна инфраструктура, УС на Агенцията търси спешно възможности за финансирането и изграждането на околовръстния път покрай с. Борово, който да се включи извън Гоце Делчев в пътя Гоце Делчев – Попови ливади-Петрич-Кулата, с прогнозна стойност 1 500 000 лв.

Ускори се отпочването на така замразения в годините проект за рехабилитация на пътя Разлог-Гоце Делчев и в момента се изпълнява, което е от изключителна важност за региона и за страната като инфраструктура свързваща ни със съседна Гърция.

В случай, че не се попречи на изпълнението му  по субективни причини до края на годината ще бъде завършен.

В тази връзка бих попитал Георги Андонов какво той е направил за времето в което те бяха в управлението на страната и работеше  като народен представител в съвсем различна обстановка от тази  една година  в която бяхме поставени ние.

Колкото до парламентарната трибуна аз съм от тези които я ползват когато се налага и когато има да се каже нещо съществено.Тези които следят парламентарния контрол са го видяли. Работата на народния представител не се състои само в парламентарно говорене  и ако това не го е разбал през тези близо 5 години в парламента , толкова по-зле за него.

В заключение  искам да кажа, че е избързал и е избрал погрешна тактика в предстоящата кампания. Оплюването на опонентите не носи дивиденти , а напротив.

„Крадецът вика дръжте крадеца” е остарял похват. Имам самочувствието на личност доказала се  в обществото и най-малко оценката на Георги Андонов  има значение за мен.

 Обръщам се към всички онези, които ми гласуваха доверие : Благодаря Ви за това и за подкрепата в тази не лека година,която оказахте на Коалиция за България и респективно на мен.

                                                           С уважение

                                                                                  Тодор Радулов

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене