В СБАЛО „Св. Мина” – Благоевград отчетоха успешно приключил проект за подобряване организацията на трудовата заетост

Свети Мина

На пресконференция в Благоевград ръководството на СБАЛО „Свети Мина“ отчете вчера успешно завършилия проект „Усъвършенстване организацията на трудовата дейност в СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД в съответствие с нормите и изискванията на европейския пазар“. Проектът беше осъществен по ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския социален фонд на ЕС в съответствие с изискванията на подписания с Агенцията по заетостта Договор за безвъзмездна финансова помощ № ESF-2303-08-01002 от 18 юни 2013 г.

В хода на проекта бяха изпълнени следните дейности:

 – Анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност в СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД.

– Доставка на дълготрайни материални активи за обезопасяване на медицински процеси“.

– Закупуване на лични предпазни средства и специално работно облекло за персонала на СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД.

– Застраховане на закупените дълготрайни материални активи за обезопасяване на медицински процеси.

– Осигуряване на информация и публичност.

– Извършване на независим финансов одит на изпълнението на проекта.

Всички процедури за избор на изпълнителите на дейностите са проведени в пълно съответствие с разпоредбите на ЗОП, увери ръководството на болницата. Избраният изпълнител описа организацията на трудовата дейност в СБАЛО „Свети Мина“, основните и спомагателни трудови дейности, управлението на персонала, управлението на дейността по осигуряване на безопасността и здравето. Наред с това бяха определени елементите на организацията на трудовия процес и работната среда, които имат ключово значение за ефективността на лечебните процеси. Направен беше SWOT анализ и въз основа на него бяха определени приоритетите и препоръките, както и необходимите действия и ресурси за тяхното реализиране.

За да се обезопасят съществуващите медицински процеси и се подобрят условията на труд на медицинския и немедицински персонал, бяха закупени предвидените с проекта дълготрайни материални активи за обезопасяване на медицински процеси – портативен уред за измерване на общия радиационен фон, операционна маса за хирургично отделение и осветление за операционната зала. Осигурени бяха още лични предпазни средства и предпазно облекло. Сключи се и договор за застраховане на ДМА.

Дейностите по проекта получиха и широка разгласа чрез медиите, на входа на болницата бе монтирана информационна табела, разпространени са 2000 бр. информационни брошури. 

В крайна сметка след успешното изпълнение на предвидените проектни дейности беше постигната основната цел на проекта – подобряване условията на труд в СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД в съответствие с нормите и изискванията на европейския пазар за безопасност и здраве при работа.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене