Дете на 10 години пострада при неразумна игра върху електропровод

електропроводи

Дете на 10 години пострада при неразумна игра върху електропровод в землището на плевенското село Ракита. Инцидентът е станал около 18 часа в неделя. Детето, заедно със своя 13-годишен брат, се е състезавало за бързо изкачване по железорешетъчен стълб, когато се е озовало под напрежение и е паднало на земята.

След инцидента детето е откарано в Плевенската болница. Според лекарите състоянието му е стабилизирано, но се очаква едната му ръка да бъде ампутирана. Другото дете е се е разминало на косъм от злополука.

От ЧЕЗ съобщават, че електропроводът е бил обозначен със задължителните предупредителни табели. Извършена му е върхова ревизия на 11 юни тази година. 

„Ужасно е, когато стават инциденти с деца. Случилото се показва, че е изключително важно запознаването им с правилата за безопасна употреба на електроенергията да става в най-ранна възраст, казва директорът „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Виктор Станчев, цитиран от пресцентъра на дружеството. От там уточняват, че през май са проведени обучителни беседи на тема „Безопасно използване на електроенергията“ сред ученици от първи до четвърти клас в училища в Западна България.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене