Шофьори на камиони подготвят масови протести

КАМИОН

Те ще настояват за спиране на нелицензираните превозвачи

Поредната вълна от масови протести е на път да залее страната. Недоволни шофьори на камиони дадоха заявка за протестни действия от 1 февруари, информира „Нова телевизия“.

От години сериозен проблем в индустрията са нелегалните превозвачи на стоки и суровини в страната. Ако те не бъдат спрени, шофьори на камиони са в готовност да излязат на масови протести. Това заяви заместник-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов.

Ако започнат протестни действия, към шофьорите на камиони ще се присъединят и шофьорите на автобуси. От Националното сдружение на автобусните превозвачи са потвърдили готовност пред Лалов да подкрепят протеста на колегите си.

И двете индустрии са засегнати от едни и същи проблеми, а именно сивият сектор и превозвачите, които извършват дейност без необходимия лиценз.

При започване на протестни действия на 1 февруари ще бъдат спрени доставките на стоки и суровини за магазините и фирмите в страната.

Продължават протестите и на съкратените служители на бургаската корабостроителница. Работниците настояват да получат дължимите заплати и обезщетения. Беше обявена и вероятността на мястото на завода да бъде построен мол.

econ.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене