Свържете се с нас

Светско

ФЕСТИВАЛЪТ „ПЛАНИНСКИ ПЕРЛИ“ СЪБРА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ

Публикувано

на

Едни от най-талантливите деца на България показаха своите умения на второто издание на фестивала за изкуства „Планински перли”, който се проведе в Банско.
Фестивалът събра десетки формации от София, Благоевград, Петрич, Бургас, Пловдив, Сандански и Девня.

Конкурсната програма бе в три категории: танцово изкуство, изобразително изкуство и музика, а участниците бяха във възрастови групи от 8 години до 16 години.

В категорията „Танцово изкуство“, децата показаха умения в различните танци – класически балет, съвременно танцово изкуство, мажоретни танци, хип-хоп и народни танци.
Участниците в категория „Музика“ се състезаваха в раздели народно пеене, поп и джаз. Децата бяха оценени от тричленно жури, с международно участие.

Фестивалът бе открит от секретаря на Община Банско – Владимир Кушлев, който поздрави организаторите и участниците и им пожела успех, като подчерта, че Община Банско е традиционна сцена на деца, обединени от обичта към културното богатство на България и амбицията им да го съхраняват и разпространяват.

Уменията на всички деца бяха възнаградени със специални поощрителни награди, плакети, медали и дипломи.

коментара

Светско

Учителският колектив на СУ “ Йордан Йовков“ в Рибново премина през тридневно обучение по програма на образователното министерство на тема Иновативно училище

Публикувано

на

36 учители  от СУ „Йордан Йовков“ в гърменското село  Рибново , взеха участие  в тридневно обучение по програма на образователното министерство на  тема Иновативно училище.

Участниците в обучението и през трите  дни , работиха по проекта на МОН разделени  в две групи .

Обучението се проведе в голям хотелски комплекс в Банско като разходите по обучението  бяха  поети от проекта който  реализира образователното министерство в страната .

В обучението в Банско участваха   учители от школото в Рибново  до 54 годишна  възраст ,което бе едно от условията  в проекта .

Целите на  обучението бяха  повишаване квалификацията на педагогическите кадри , в случая от школото в Рибново където преподават много и все млади кадърни учители.

 

 

Така по време на тридневното обучение учителите от Рибново получиха по  по три кредита , а темите които залегнаха в обучението  бяха :“менти метър“,“офис 365“ и „мънки джъмп, компютърна  анимация  за деца“.

Според всички участници , обучението през което са преминали по проекта на МОН е било повече от полезно  за съвременните условия в преподавателската дейност на учителите .

В свободното си време участниците в обучението от Рибново , разглеждаха кривият град Банско  , имаха и време за забавление и релакс.

коментара

Продължете с четенето

Светско

Разлог отбелязва тържествено 116 години от Илинденско-Преображенското въстание

Публикувано

на

На 2-ри август се навършват 116 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, връхна точка в порива към свобода на сънародниците ни от Македония и Одринско, които остават в пределите на Османската империя.

По този повод на 2.08. (петък) от 11:30 ч. ще се проведе ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на героите в местността Предел, Разлог.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ