Свържете се с нас

Светско

Ученици са борят за дрон в конкурс за бизнес идея

Публикувано

на

Онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея“ стартира на територията на цялата страна днес. Инициативата е на дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет, а на територията на Благоевградска област се организира от Областен информационен център – Благоевград, с подкрепата на Регионално управление на образованието.

Конкурсът е насочен към ученици от 14 до 18 г., които могат да се включат в инициативата като заснемат видеоклип, който представя тяхната бизнес идея. Видеоклиповете трябва да бъдат с продължителност до 2 минути и големина 25 МВ и за да бъдат допуснати до гласуване, трябва да се изпратят като съобщение на Фейсбук страницата на Областен информационен център – Благоевград до 12 май 2019 г. На 13 май в 10.00 часа всички получени видеоклипове ще бъдат качени на страницата на ОИЦ – Благоевград и в продължение на 10 дни посетителите на страницата ще могат да гласуват за избран видеоклип.

Гласуването ще става с бутон „Харесвам“ под съответния клип, като за реален глас ще се отчита само и единствено „Харесвам“, без останалите опции за изразяване на емоция, които предоставя Фейсбук.

Гласуването ще бъде прекратено на 23 май в 10.00 часа.

Всеки участник в Конкурса задължително ще трябва да попълни и изпрати заедно със своя видеоклип и Декларация за информирано съгласие, която вече е качена на специално създадено за инициативата събитие в страницата на ОИЦ – Благоевград във Фейсбук. На страницата е качен и Регламент за участие в инициативата.

За събралите най-много „харесвания“ видеоклипове е предвиден награден фонд. Участникът/клипът, събрал най-много гласове ще получи като награда дрон, а класираният на второ място участник/клип ще получи 3 D очила за виртуална реалност. Класираните на първите 10 места участници ще получат спийкъри, а освен материалните награди първите двама в класирането ще получат и пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие. Награждаването на участниците ще се състои в края на месец май.

Целта на онлайн конкурса е да се провокира интересът, творческата изява и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите Да се насочат младите към мислене в дълбочина и перспектива за развиване и реализиране на бизнес идеи.

Цялата информация за конкурса може да бъде намерена на фейсбук страницата на Областен информационен център –Благоевград.

коментара

ГЕРБ

На мушката на Байрактарски: Кирил Илиев!

Публикувано

на

Бруталният журналист среща интелигентният политик!

Блиц интервю с човекът, който не се крие и винаги вдига телефона си…

Байрактарски: Здравейте г-н Илиев, преди интервюто с вас, ви предупреждавам, че то ще бъде много директно, ще искам да отговорите на всичките ми въпроси без да увъртете, като политик и да знаете, че то ще бъде публикувано така, както го давате и както го запиша. Редакцията ще съхранява записът до края на следващия мандат.

Илиев: Добре, готов съм. Нали знаете, че аз никога не обещавам, а направо действам, така че предизборни обещания няма да давам. Просто ако ме изберат отново хората ще правя това, което трябва – да работя.

Байрактарски: Ще започна с блиц визитка. Аз задавам въпросите вие отговаряте, но бързо и стегнато без да се замисляте или колебаете? Става ли?

Илиев: Да, давайте!

Байрактарски: години?

Илиев: Набори сме.

Байрактарски: да така е, но аз не крия мойте.

Илиев: 41.

Байрактарски: Семеен статут?

Илиев: Женен.

Байрактарски: Граждански брак?

Илиев: И църковен. От 2006 съм женен за една и съща жена с която съм от 2000 година. Чудесната ми съпруга Даниела.

Байрактарски: Деца?

Илиев: Както и при теб, две – момчета. Давид на 5 и Цветан на 12.

Байрактарски: Автомобили?

Илиев: Два – японски. Хонда на 13 години и Мицубиши на 12.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

0 коментара

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Атанас Камбитов: За двата ми мандата съм привлякъл в община Благоевград точно 311 258 815 лв. и 79 стотинки

Публикувано

на

Ако говорим с шахматна терминология, целта ми е противникът ми да завърши с мат, заяви за „Студио Банкеръ“ д-р Атанас Камбитов, кандидат за кмет на Благоевград от ПП ГЕРБ.

В интервюто Камбитов каза още:

По всички сигнали срещу мен,  които вървят по някои медии, съм проверяван по цялата верика: от икономическа полиция, през Софийска градска прокуратура, Специализирана прокуратура, два пъти от Комисията за конфликт на интереси, сметна палата. Заключението винаги е било, че няма нито едно нарушение.

От това, което се твърди единствено вярно са трите ми имена.

В бизнеса съм от 20 години, до 2007 г. имах едър бизнес в строителния бранш с над 500 служители.

Атаките срещу мен идват от един и същ кръг хора с политическа цел.

Вижте цялото интервю с Атанас Камбитов.


Показателят за работата ми е, че за двата мандата от 2011 г. насам съм привлякъл в общината точно 311 258 815 лева и 79 стотинки – това са пари от национално финансиране, оперативни програми и други финансови инструменти. Ако ги прехвърлим през 85 000 жители, това са по 4000 лв. на човек.

Зад сухите цифри стоят: 140 млн. От национална програма саниране – над 200 блока, 9000 апартамента и 30 000 човека имат директна полза от това – наполовина смъкнати енергийни разходи на домакинства.

Депо за отпадъци за 24 млн. За петте общини – Благоевград, Бобошево, Рила, Кочериново и Симитли.Ако не беше реализирано депото, тези общини фалираха.

Всичко това е реализирано само с екипа на общината – 200 човека.

Голямата задача сега е изграждането а индустриална зона, при нейната липса се налага да връщаме сериозни инвеститори.

В Благоевград е единствената външна за Е митница между Солун и София, имаме и два университета.

Футболът е болна тема, всички искат „Пирин“ в ефбет лига. В момента клубът е във възход, имаме много солиден бизнес партньор – инвестиционен фонд, който ще промени бъдещето на местния футбол, целите са не само ефбет лигата, но и сътрудничество с клубове от Англия върху ясна и дългосрочна визия.

Не искам Благоевград с комини. Имам да довърша още няколко важни неща и с третия мандат ще приключа.

banker.bg

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ