Свържете се с нас

Светско

Ученици са борят за дрон в конкурс за бизнес идея

Публикувано

на

Онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея“ стартира на територията на цялата страна днес. Инициативата е на дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет, а на територията на Благоевградска област се организира от Областен информационен център – Благоевград, с подкрепата на Регионално управление на образованието.

Конкурсът е насочен към ученици от 14 до 18 г., които могат да се включат в инициативата като заснемат видеоклип, който представя тяхната бизнес идея. Видеоклиповете трябва да бъдат с продължителност до 2 минути и големина 25 МВ и за да бъдат допуснати до гласуване, трябва да се изпратят като съобщение на Фейсбук страницата на Областен информационен център – Благоевград до 12 май 2019 г. На 13 май в 10.00 часа всички получени видеоклипове ще бъдат качени на страницата на ОИЦ – Благоевград и в продължение на 10 дни посетителите на страницата ще могат да гласуват за избран видеоклип.

Гласуването ще става с бутон „Харесвам“ под съответния клип, като за реален глас ще се отчита само и единствено „Харесвам“, без останалите опции за изразяване на емоция, които предоставя Фейсбук.

Гласуването ще бъде прекратено на 23 май в 10.00 часа.

Всеки участник в Конкурса задължително ще трябва да попълни и изпрати заедно със своя видеоклип и Декларация за информирано съгласие, която вече е качена на специално създадено за инициативата събитие в страницата на ОИЦ – Благоевград във Фейсбук. На страницата е качен и Регламент за участие в инициативата.

За събралите най-много „харесвания“ видеоклипове е предвиден награден фонд. Участникът/клипът, събрал най-много гласове ще получи като награда дрон, а класираният на второ място участник/клип ще получи 3 D очила за виртуална реалност. Класираните на първите 10 места участници ще получат спийкъри, а освен материалните награди първите двама в класирането ще получат и пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие. Награждаването на участниците ще се състои в края на месец май.

Целта на онлайн конкурса е да се провокира интересът, творческата изява и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите Да се насочат младите към мислене в дълбочина и перспектива за развиване и реализиране на бизнес идеи.

Цялата информация за конкурса може да бъде намерена на фейсбук страницата на Областен информационен център –Благоевград.

коментара

Светско

Учителският колектив на СУ “ Йордан Йовков“ в Рибново премина през тридневно обучение по програма на образователното министерство на тема Иновативно училище

Публикувано

на

36 учители  от СУ „Йордан Йовков“ в гърменското село  Рибново , взеха участие  в тридневно обучение по програма на образователното министерство на  тема Иновативно училище.

Участниците в обучението и през трите  дни , работиха по проекта на МОН разделени  в две групи .

Обучението се проведе в голям хотелски комплекс в Банско като разходите по обучението  бяха  поети от проекта който  реализира образователното министерство в страната .

В обучението в Банско участваха   учители от школото в Рибново  до 54 годишна  възраст ,което бе едно от условията  в проекта .

Целите на  обучението бяха  повишаване квалификацията на педагогическите кадри , в случая от школото в Рибново където преподават много и все млади кадърни учители.

 

 

Така по време на тридневното обучение учителите от Рибново получиха по  по три кредита , а темите които залегнаха в обучението  бяха :“менти метър“,“офис 365“ и „мънки джъмп, компютърна  анимация  за деца“.

Според всички участници , обучението през което са преминали по проекта на МОН е било повече от полезно  за съвременните условия в преподавателската дейност на учителите .

В свободното си време участниците в обучението от Рибново , разглеждаха кривият град Банско  , имаха и време за забавление и релакс.

коментара

Продължете с четенето

Светско

Разлог отбелязва тържествено 116 години от Илинденско-Преображенското въстание

Публикувано

на

На 2-ри август се навършват 116 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, връхна точка в порива към свобода на сънародниците ни от Македония и Одринско, които остават в пределите на Османската империя.

По този повод на 2.08. (петък) от 11:30 ч. ще се проведе ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на героите в местността Предел, Разлог.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ