Ученици са борят за дрон в конкурс за бизнес идея

Онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея“ стартира на територията на цялата страна днес. Инициативата е на дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет, а на територията на Благоевградска област се организира от Областен информационен център – Благоевград, с подкрепата на Регионално управление на образованието.

Конкурсът е насочен към ученици от 14 до 18 г., които могат да се включат в инициативата като заснемат видеоклип, който представя тяхната бизнес идея. Видеоклиповете трябва да бъдат с продължителност до 2 минути и големина 25 МВ и за да бъдат допуснати до гласуване, трябва да се изпратят като съобщение на Фейсбук страницата на Областен информационен център – Благоевград до 12 май 2019 г. На 13 май в 10.00 часа всички получени видеоклипове ще бъдат качени на страницата на ОИЦ – Благоевград и в продължение на 10 дни посетителите на страницата ще могат да гласуват за избран видеоклип.

Гласуването ще става с бутон „Харесвам“ под съответния клип, като за реален глас ще се отчита само и единствено „Харесвам“, без останалите опции за изразяване на емоция, които предоставя Фейсбук.

Гласуването ще бъде прекратено на 23 май в 10.00 часа.

Всеки участник в Конкурса задължително ще трябва да попълни и изпрати заедно със своя видеоклип и Декларация за информирано съгласие, която вече е качена на специално създадено за инициативата събитие в страницата на ОИЦ – Благоевград във Фейсбук. На страницата е качен и Регламент за участие в инициативата.

За събралите най-много „харесвания“ видеоклипове е предвиден награден фонд. Участникът/клипът, събрал най-много гласове ще получи като награда дрон, а класираният на второ място участник/клип ще получи 3 D очила за виртуална реалност. Класираните на първите 10 места участници ще получат спийкъри, а освен материалните награди първите двама в класирането ще получат и пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие. Награждаването на участниците ще се състои в края на месец май.

Целта на онлайн конкурса е да се провокира интересът, творческата изява и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите Да се насочат младите към мислене в дълбочина и перспектива за развиване и реализиране на бизнес идеи.

Цялата информация за конкурса може да бъде намерена на фейсбук страницата на Областен информационен център –Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене