Свържете се с нас

Новини

Николай Бошкилов, депутат от БСП : Началото на края на ГЕРБ ще бъде поставено на 26 май с общи усилия

Публикувано

на

2 г. след полагане на клетва в 44-ото НС ГЕРБ удари дъното. Реално този парламент, именно заради безкрайното разочарование сред избирателите, трябва да се разпусне, а премиерът да подаде оставка.

Ние от парламентарната група на „БСП за България“ призоваваме нееднократно да вървим към нови избори. Напуснахме НС, защото ГЕРБ и ОП приеха Изборен кодекс, който да им гарантира служебна победа в предстоящите Европейски избори. Това обаче не ни прави „безработни“, както се опитват да внушават управляващите. Напротив, ежедневно се срещаме с хората в избирателните си райони. Особено през последния месец ясно личи, че ГЕРБ са отчаяни и неспособни да овладеят корупцията сред съпартийците си. Ярък пример за това е заместникът в партията, министри и зам.-министри и народни представители. „Пунта Мара“ – така се изрази именно Бойко Борисов за поведението на заставения да напусне парламента Цветан Цветанов.

Разпределението на силите два месеца преди изборите и големият залог за повечето основни партии означават, че в следващите седмици ще се води тежка битка, буквално за всеки глас. Това е видно от цифрите в последните социологически проучвания. Управляващите започнаха да прилагат и тактики за разпиляване на гласовете вдясно – привличайки СДС в своята листа, и вляво – АБВ, които си присвоиха името „Коалиция за България“.

Тактиката за разсейване на гласове не е нито нова, нито има гаранции, че ще бъде успешна. Тя обаче е показателна за отчаяната нужда на ГЕРБ да спечели евроизборите. Ако това не се случи, и малкото останала подкрепа за третия кабинет на ГЕРБ ще продължи да се топи и вероятността от предсрочни избори ще расте. Загубата освен това ще подкопае и позициите на ГЕРБ за местния вот през есента. Не е нужно да си политическа врачка, за да се направи извод за началото на края на ГЕРБ.

Хората в Благоевград и региона задават по време на срещите ми с тях резонните въпроси – кой ще поиска сметка от представителите на властта за безобразните кражби и злоупотреби. Кой ще разследва корумпираните при положение, че нито шефът на антикорупционната комисия, нито заместникът му, нито представителите на правораздаването могат да обяснят произхода на своето имущество.

След Апартаментгейт вече се говори за колосални злоупотреби с парични средства. На дневен ред съвсем скоро ще се поставят паричните потоци във властта и банковите сметки на управляващата върхушка. Самите симпатизанти на ГЕРБ смятат, че скандалите с апартаментите на властта не са просто предизборна политическа атака, а са показателен пример за корупция на най-високо ниво. И за да не съм голословен, цитирам две проучвания на социолози. Близо 70 % от анкетираните споделят това и само 15 % определят скандалите само като предизборна политическа атака. Над 60 % от симпатизантите на ГЕРБ определят случващото се като тежък удар върху партията с възможност сериозно да я отслаби и да и навреди.

Аз лично смятам, че институциите са снижени до пощенски кутии, на които работата им я вършат медиите. През това време министър-председателят еднолично казва кой остава, кой излиза в отпуск, кой си тръгва и кой ще строи. Всичко това по нищо не различава България от корумпираните режими от третия свят. За да се затворят вратичките, през които се налива зависимост в органа за борба с корупцията, законът трябва да бъде пренаписан изцяло, това смятаме ние от БСП, за това настоява и нашият лидер Корнелия Нинова.

Трагично е положението в здравеопазването, в социалната дейност, в образованието, демографската катастрофа, икономиката – все важни проблеми, за които ние от БСП предложихме конкретни законопроекти, реформи и имаме визия за решаването им. Уви, не бяхме чути и като на инат от ГЕРБ и сателитите им в НС гласуват все по-убийствени закони и промени във вече съществуващите. Давам веднага пример с лечебните заведения. Ние предлагаме болничните заведения да не са със статут на търговски дружества, тъй като здравето не е стока, а лекарите да не са администратори и единствената им мисия да е здравето на българите. Отхвърли се. Предлагаме НЗОК да сключва договори единствено с държавни и общински лечебни заведения, а не с частни такива, които източват парични потоци от здравната каса. Виждате сега какво става с ТЕЛК-овете. Афера след афера. Източва се държавната хазна, при това от длъжностни лица, които трупат милиони, а остават ненаказани. Ние сме най-бързо изчезващата нация, с най-ниска раждаемост и най-високата смъртност в Европа. На първо място сме по инфаркти и инсулти.

Младите хора емигрират, защото не виждат перспектива тук. България е на последно място по доходи, жизнен стандарт и възможности за тяхното развитие. Преди нас са дори страни като Сърбия и Албания. Благоевград и населените места в региона са на последно място по заплащане. Няма никакви инвестиции, закриват се предприятия и цехове. Областният център обезлюдява поради липса на възможности за развитие. Твърди се, че безработицата е ниска, но това се дължи на факта, че младите и работоспособните напуснаха града и емигрираха. Има само една раздута администрация – общинска и областна, която в не малка част е изградена от партийни и некомпетентни кадри на ГЕРБ и е превърната в машина за гласуване. На това трябва да се сложи край.

Поискахме достойни пенсии. Оказа се отново, че нямало пари, но за 10 % увеличение на партийната държавна администрация се намериха. Напук направиха и така, че да ощетят новите пенсионери, като въведоха нови формули за изчисляване на пенсиите.

Нашите избиратели искат създаване на администрация, която да осигури висока компетентност, откритост и оперативност на управлението, за да се намалят рязко корупцията и злоупотребите с власт. Настояваме органите, отговарящи за контрола, да противодействат на масовата практика за ширещата се контрабанда и корупция, тъй като там изтичат милиарди левове и се създава т.нар. паралелна държава. За нас финансовата и социалната стабилност са еднакво важни и е  недопустимо тези хора, които са се борили и работили за България, днес да гладуват и мизерстват с нищожните си пенсии.

Плашещи са данните от Националната статистика, че се топим застрашително. Въпреки че за тази година все още няма конкретна цифра, цитирам данните на НСИ за 2018 година, а именно, че населението в България е вече под 7 милиона души. Обезлюдяването е факт и в Пиринско, а Благоевград се нуждае спешно от реанимация. За съжаление и болка остават в родината ни възрастните и неграмотните. ГЕРБ и поддръжниците им във властта трябва незабавно да си ходят.

 

коментара

Новини

В Петрич прерязаха лентата на новата спортна зала „Серафим Бързаков“

Публикувано

на

Новата зала за спортна дейност на местните клубове е реконструирана със собствени бюджетни средства на Община Петрич. Преди това беше придобита в собственост на Общината, тъй като същата беше държавна собственост. Освен основна зала, базата разполага и с допълнителни по-малки зали за силови дисциплини и други, както и със съблекални и санитарни възли. Оборудвана е с всичко необходимо за качествен тренировъчен процес на спортните клубове от Петрич. Обновени са прилежащите площи. Залата носи името на  световния и вицеолимпийски шампион по борба Серафим Бързаков, който е родом и почетен гражданин на Петрич. Днес Бързаков приветства идеята за подпомагане на спорта на местно ниво. „Благодаря на Общината за рамото, което дава на спорта. Благодаря на съветниците“, каза Серафим Бързаков    при откриването на залата. Кметът Димитър Бръчков открои високите резултати, постигнати от деца и юноши, които тренират в местни клубове и изрази надежда, че новата база ще допринесе също за бъдещо силно представяне. „Община Петрич ще продължи да инвестира за подобряване на базите, в които се развива спортна дейност“, пое ангажимент кметът. Лентата на спортна зала „Серафим Бързаков“ в гр. Петрич прерязаха в присъствието на спортисти, треньори ,родители и граждани, кметът Димитър Бръчков и шампионът Серафим Бързаков. Трикольорна лентичка кметът подари на Елена, единственото момиче в отбора на Общински хандбален клуб „Беласица“. Гости на церемонията бяха: депутатът Георги Динев, заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общински съвет Георги Тренчев, общински съветници, Кирил Терзиев-бронзов олимпийски медалист по борба, Евелина Николова-медалист от световни и европейски първенства и Елица Янкова-бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио.

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

С украсяване на яйца и концерт, деца в Гоце Делчев внесоха великденско настроение в града

Публикувано

на

Традиционната великденска празнична седмица на община Гоце Делчев продължи вчера в късния следобед на Велики четвъртък. Събитието бе посветено на запознаване на децата с традицията на боядисването на яйца на Великден. Върху специално изнесени маси на площад „Македония“, всички детски заведения в града представиха свои варианти на боядисани яйца, оригинално аранжирани и сътворени съвместно от детските учители и техните възпитаници. Така децата разбраха защо първото яйце трябва да се боядиса в червено. Научиха, че по света всеки народ си има свои традиции за отбелязване на Великден, но в българската традиция на Великден неизменно, присъстват яйцата, козунакът и агнето.

Заедно с това, възпитаниците на всички детски заведения в града изнесоха голям празничен концерт тематично  свързан с празника. Малките певци и танцьори трогнаха публиката с невероятните си музикално-сценични изяви. Великденската изява на децата на Велики четвъртъка бе част от седмична празнична програма на общината Гоце Делчев.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ