Свържете се с нас

Светско

Ученици родители и учители от Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий „в Гоце Делчев „По стъпките на Кървавото писмо“ /СНИМКИ/

Публикувано

на

22-ма  ученици, 5 –ма родители и 3-ма  ръководители от Първо ОУ  Св.Св. +Кирил и Методий в Гоце Делчев успешно  вчера и днес преминаха „По стъпките на Кървавото писмо“  включвайки се в  Националния  туристически поход от Копривщица до Панагюрище.

През първия ден маршрутът им бе от къщата на Тодор Каблешков до хижа „Павел Делирадев“ в местността Мануш, като преходът бе 20 км.

Въпреки спартанските условия, настроението беше приповдигнато и учениците и родителите си прекараха чудесно.

На сутринта, след лека закуска с мекици и домашно сладко, групата потегли по 10-километровия маршрут до местността „Панагюрски колони“.

Историческият музей с Панагюрското златно съкровище, къщата на Райна княгиня и Палиоценският парк в село Дорково силно впечатлиха  малките пътешественици от Гоце Делчев .

Цялата група се завърна с незабравими спомени и гордост от историята и богатствата на родината ни , споделиха родители и учители участници в Националния поход „По стъпките на Кървавото писмо.

 

коментара

Таблоид

Средно училище „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово отново с участници във форум на Фондация „Българска памет“

Публикувано

на

Средно училище „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, отново имаше участници във форум на Фондация „Българска памет“. Учениците Милка Воденичарова и Георги Спахиев имаха щастието да се срещнат и разговарят по въпроси, засягащи младите хора, с една вдъхновяваща палитра от водещи експерти в сферата, като д-р Моника Панайотова, Консултативен съвет на Фондация Българска Памет, д-р Бисер Банчев – Главен експертен сътрудник, Комисия по образованието и науката към Народно събрание на Република България, г-жа Виолена Христова – Кариерен консултант в Кариерния център към Централната администрация на Агенция по заетостта и много други.

Те заедно с други техни връстници от една страна имаха възможност да изразят своите мнения и препоръки към вземащите решения, запознавайки ги с проблемите, пред които са изправени, а от друга – да повишат информираността и мотивацията си за понататъшно образователно и кариерно развитие.

В събитието взеха участие представители от Министерство на образованието и науката, Европейската комисия в България, Европейски парламент в България, Министерство на младежта и спорта, Агенция по заетостта и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Форумът на Фондация Българска Памет „Уменията и професиите на бъдещето – гледната точка на младите за по-добро образование и заетост“, съфинансиран по програма „Еразъм +“, Ключова дейност 3 „Подкрепа за реформиране на политиките“, събра близо 50 младежи от Югозападна България в София.

Участниците във форума бяха селектирани чрез конкурс за есе на тема „Моята мечтана професия на бъдещето“. Всички те са с изразена висока мотивация и интерес по темата.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Повече от две години се бави ремонтът на пътя за Семково

Публикувано

на

Отсечката от Белица до Семково е в тежко състояние, а заради обилните валежи пред последните дни, положението става все по-сериозно. Лошата инфраструктура е причина туристите да не се връщат в Семково въпреки красивата природа и местните забележителности. Процедурата по избор на изпълнител на ремонтните дейности е приключила преди две години. Ремонтът обаче все още не може да започне заради съдебни процедури, информира БНТ.

Разстоянието от Белица до курорта Семково е 15 км. Пътят на 90% е осеян с дупки.

Ако обжалванията продължат се очаква ремонтът на пътя да започне най-късно в началото на следващата година, допълни кметът.

Кметът Радослав Ревански каза, че ще бъдат подновени указателните табели и маркировката на екопътеките.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ