66 годишен тираджия ,трафикант на половин тон дрога избяга от петричката болница

66-годишен тираджия е задържан за трафик на 250 пакета с пресована марихуана.
Веднага след ареста му на ГКПП-Златарево, мъжът, се почувствал зле и бил настанен за преглед в петричката болница. Час по-късно обаче избягал.

След светкавично издирване го полицейските спецове са го задържали в района на Перник.Беглецът трафикант е пътувал към София с автобус, разкриха от ГПУ-Петрич днес , директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Както вече информирахме, голямото количество марихуана, бе укрито в товарен автомобил „Рено“, пътуващ от Македония за България. На ГКПП-Златарево подложили камиона на щателна проверка и открили дрогата.

В хода на граничната проверка възникнало съмнение, свързано както с поведението на водача, така и с товарния автомобил – рисков профил с маршрут за придвижване Косово-България, и пътуващ за първи път през ГКПП Златарево. Граничният екип е поискал извършване на проверка с рентген.

При инспекцията митническите служители открили в ремаркето специално изграден тайник, в който били укрити 250 пакета, съдържащи общо 528 килограма марихуана.

На ГКПП-Кулата са задържали днес и камион с 8 400 000 къса цигари от Гърция.
Екип по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно-общностното придобиване на стоки, по инициатива на служители от ГПУ- Петрич, селектирали за проверка с рентген товарен автомобил “Скания”, управляван от 54-годишен български гражданин.

По документи автомобилът превозвал индустриални климатици с дестинация Италия – Румъния.
В хода на извършената физическа проверка на автомобила са открити 8 400 000 къса цигари, без акцизен бандерол. Мъжът е задържан в рамките на 24 часа.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Благоевград, образувано е досъдебно производство по чл. 242, ал.2, бук. Д от НК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене