Свържете се с нас

Политика

И още за протестите в Гърмен! Какво точно искат хората там!

Публикувано

на

Незабавно асфалтиране на пътя  Гърмен – Марчево Огняново,  поискаха на организиран в социалните мрежи протест гневни жители на гърменските села Огняново, Гърмен и др.

Протестът  бе заради изключително лошото състояние на пътя към курортното село Огняново който води и до различните туристически и балнеоложки  дестинации в цялата община.

По този път през почивните дни пътуват много хора от цяла България и си трошат колите в огромните като кратери, които буквално са зейнали в асфалта.

 Протестиращите хора се събраха пред древния град Никополис ад Нестум много преди 13 часа  за който час бе насрочен спонтанния протест.

За жалост обаче, очакванията, че към протеста и искането за незабавно асфалтиране на натоварения участък ще се включат повече жители от селата Гърмен, Огняново, Марчево, Рибново, Осиково, Скребатно, Балдево, Дебрен и др. не се оправдаха, но пък похвалното бе, че макар и малко протестиращите бяха все млади хора. Въпреки, че протеста не бе заявен в общината и протестиращите бяха без разрешение за провеждането му, полицаите от РУП Гоце Делчев си бяха на мястото и охраняваха мероприятието.

Събралите се хора  изразиха гнева си  и затова, че въпреки, че са си платили винетките, държавата и АПИ  неглижират проблема въпреки, че са длъжни да им осигурят нормално и безопасно предвижване, без да рискуват живота и превозните си средства ежедневно.

Те заявиха, че настояват по най-бързия начин целия участък до Огняново, който е около 3 км да се асфалтира, а не да се кърпи  всяка година и на другата, дупките отново да се отварят още по -големи.

От община Гърмен уточниха, че пътя към който имат справедливи претенции протестиращите  не е общински и се поддържа от АПИ.

Изпращани са били, многобройни писма и от РУП Гоце  Делчев за необходимостта от асфалтиране на въпросния пътен участък, който заради дупките крие реална опасност от ПТП-та, но получаваните отговори били, че когато има пари тогава ще бъде асфалтиран. И  институциите и жителите на община Гърмен се надяват, че след направените кадрови промени в АПИ, новото ръководство ще  обърне сериозно внимание на проблема.

„Пътищата в цялата страна са ад, ама винетките – задължителни! Всяка седмица ми се налага да минавам по този път, ужасен е, просто караш не на зиг – заг, ами на не знам какво! Дано се вземат мерки, не само там, а навсякъде! Нелепо е да плащаме луди пари за винетки и застраховки и да караме по такива пътища, коментира във фейсбук читател на Топ Преса, който също се солидаризира с протестиращите“.

 

     

коментара

Интервюта

Адвокат Албина Анева – Томова: Бих подкрепила всяко ново формирование на млади хора, които имат ясна визия!

Публикувано

на

Срещаме се с г-жа Албина Анева, за да я попитаме дали е вярно, че се връща в политиката.

– Не съвсем. Моето връщане в политиката е свързано с това да приключа досегашните си участия в политически формации. Оказа се, че не съм освободена от политическа партия „Движение 21“. Още през февруари 2017 година аз напуснах редиците на „Движение 21“. Депозирах си заявление с входящ номер и получих даже и удостоверение от лидерът на партията, затова че съгласно устава на партията съм освободена от „Движение 21“. Относно завръщането ми в политиката, аз трябва да съм коректна и най-малко да не фигурирам в никаква политическа партия. Съвсем случайно разбрах тази година/две години след като напуснах „Движение 21“/, че в регистъра на политическите партии в Софийски градски съд аз все още фигурирам като член на националното ръководство на „Движение 21“. Тоест не съм заличена от там.

Чия е грешката?

– Аз съм си подала заявлението. Имам документ, че съм освободена от там. Но към настоящият момент все още фигурирам в регистъра на политическите партии в „Движение 21“. За да ме заличи от там Софийски градски съд, трябва да бъде депозирано заявление от страна на политическата партия, затова че аз вече не съм член на това ръководство и изобщо не съм член на партията. Тъй като разбрах, че все още не съм заличена, това ме принуди да депозирам молба в Софийски градски съд. По силата на която да бъда заличена. Тъй като членството ми в „Движение 21“ е прекратено преди повече от две години. Очаквам през месец май да бъде насрочено открито съдебно заседание в Софийски градски съд по моя молба, за да бъде заличена от тази партия. Фактически дори и да имам желание, докато не бъда заличена, не мога да участвам в никоя формация…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

 

коментара

Продължете с четенето

Политика

ПП“ВЪЗРАЖДАНЕ“ – СРЕЩА НА КОСТАДИН КОСТАДИНОВ С ГРАЖДАНИ

Публикувано

на

На 02.05.2019г. от 17.00 часа в гр. Гоце Делчев, в залата на Дома на науката и техниката (НТС), находящ се на адрес : ул.Бяло Море № 12А ще се проведе пресконференция на тема : Политическата и обществена ситуация в страната, както и отворена среща с граждани и лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, на която Костадин Костадинов ще представи възгледите на ПП „Възраждане“, кандидатите за евродепутати и ще отговори на Вашите въпроси. Заповядайте! Чуйте! Питайте! Само ние можем!

Време ни е за Възраждане!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ