Свържете се с нас

Политика

И още за протестите в Гърмен! Какво точно искат хората там!

Публикувано

на

Незабавно асфалтиране на пътя  Гърмен – Марчево Огняново,  поискаха на организиран в социалните мрежи протест гневни жители на гърменските села Огняново, Гърмен и др.

Протестът  бе заради изключително лошото състояние на пътя към курортното село Огняново който води и до различните туристически и балнеоложки  дестинации в цялата община.

По този път през почивните дни пътуват много хора от цяла България и си трошат колите в огромните като кратери, които буквално са зейнали в асфалта.

 Протестиращите хора се събраха пред древния град Никополис ад Нестум много преди 13 часа  за който час бе насрочен спонтанния протест.

За жалост обаче, очакванията, че към протеста и искането за незабавно асфалтиране на натоварения участък ще се включат повече жители от селата Гърмен, Огняново, Марчево, Рибново, Осиково, Скребатно, Балдево, Дебрен и др. не се оправдаха, но пък похвалното бе, че макар и малко протестиращите бяха все млади хора. Въпреки, че протеста не бе заявен в общината и протестиращите бяха без разрешение за провеждането му, полицаите от РУП Гоце Делчев си бяха на мястото и охраняваха мероприятието.

Събралите се хора  изразиха гнева си  и затова, че въпреки, че са си платили винетките, държавата и АПИ  неглижират проблема въпреки, че са длъжни да им осигурят нормално и безопасно предвижване, без да рискуват живота и превозните си средства ежедневно.

Те заявиха, че настояват по най-бързия начин целия участък до Огняново, който е около 3 км да се асфалтира, а не да се кърпи  всяка година и на другата, дупките отново да се отварят още по -големи.

От община Гърмен уточниха, че пътя към който имат справедливи претенции протестиращите  не е общински и се поддържа от АПИ.

Изпращани са били, многобройни писма и от РУП Гоце  Делчев за необходимостта от асфалтиране на въпросния пътен участък, който заради дупките крие реална опасност от ПТП-та, но получаваните отговори били, че когато има пари тогава ще бъде асфалтиран. И  институциите и жителите на община Гърмен се надяват, че след направените кадрови промени в АПИ, новото ръководство ще  обърне сериозно внимание на проблема.

„Пътищата в цялата страна са ад, ама винетките – задължителни! Всяка седмица ми се налага да минавам по този път, ужасен е, просто караш не на зиг – заг, ами на не знам какво! Дано се вземат мерки, не само там, а навсякъде! Нелепо е да плащаме луди пари за винетки и застраховки и да караме по такива пътища, коментира във фейсбук читател на Топ Преса, който също се солидаризира с протестиращите“.

 

     

коментара

Политика

С гръм и трясък изгониха Ахмед Башев от заседанието на Областният съвет на ДПС, вече официално с всички правомощия икономистът Али Авдиков е председател на ДПС Гърмен

Публикувано

на

Бурното  заседание на Областният съвет на ДПС миналият ден завърши с позорното изгонване на бившият кмет и депутат Ахмед Башев и от партията, след като преди дни бе изхвърлен и като член на Централния съвет на ДПС, за което Топ Преса писа първа.

На заседание, членовете на областният съвет са разгледали поведението на Башев през последните месеци и единодушно са взели решение да сложат край на  сагата Башев с позорното му изгонване и от партията след като преди дни е бил изключен и като член на Централния съвет на ДПС.

Членовете на  Областното ръководство  задали много въпроси на Башев по време на заседанието, включително и този какво е правил на сбирката на отцепниците в Пловдив, след като към онзи момент е бил както член на Централният съвет на ДПС така и член на партията.

Отговорът бил повече от нагъл, коментират членове от областното ръководство.

Както пред централното ръководство, така и пред областното Башев заявил , че бил свободен гражданин и можел да ходи където си иска след което демонстративно хвърлил папка на бюрото на областния председател Ведат Хюсеин който водел заседанието и заявил, че преди да гласуват изгонването му било хубаво да погледнат съдържанието в папката където била написана оставката му, но решението вече било взето. С жеста си който този път не минал, Башев  целял да избегне поредния срам от позорното му изгонване от ДПС което искал да изглежда като доброволно напускане на ДПС, коментират възмутени членове на областният съвет.

Така прословутия Ахмед Башев най-после падна в собственият си капан и се раздели по особено скандален начин със своите дългогодишни съпартийци и приятели от ДПС. Без да дочака гласуването за срамното му изгонване и от партията бившият общински кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев затръшнал вратата след себе си и напуснал заседанието.

Али Авдиков

Така областния съвет продължил с официален избор на председател ДПС в община Гърмен за какъвто е  избран единодушно, икономиста от село Рибново Али Авдиков, който има счетоводна къща в Гърмен и е общински съветник.

До сегашния общински председател на ДПС в община Гърмен, Мустафа Геров дори не е бил поканен на заседанието на Обастния съвет. Той е бил свален в негово отсъствие, споделиха от кухнята.

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

Башев в тайна завера с Касим Дал, ДОСТ и предателите на ДПС! ВИДЕО! ВИЖТЕ КОЙ ШЕ ГО ИЗДИГНЕ ЗА КМЕТ!

Публикувано

на

Ахмед Башев предал ДПС, срещал се с отцепниците и така наречени предатели на партията в Пловдив. Това е причината той да бъде елиминиран и като фактор и като член от ДПС на пук на неговите изкривени версии че той е бил едва ли не „предаден“. Както медиите преди малко повече то месец писаха, отцепници от ДПС подготвят обща алтернатива на партията-майка, от която са произлезли. Три часа е продължила сбирката на инициаторите за нов политически проект в пловдивски хотел по информация на 24rodopi.com. Следващото събиране щяло да бъде този месец в София, като тогава за първи път ще има официални изявления пред медиите.

Бивши заместници на Ахмед Доган от различни периоди, бивши депутати на ДПС, бивши и настоящи кметове, членове на ръководствата на ДОСТ, на Народна партия „Свобода и достойнство“ и на Национално Движение за права и свободи са се събрали в Пловдив на първата сбирка за създаване на нова политическа формация.

Партия ДОСТ била представлявана от Мехмед Ходжа, Бахри Юмер, Ахмед Юсеин и Зюрфеттин Хаджъоглу, който е и председател на изселническа организация в Турция. Председателят на НПСД Орхан Исмаилов дошъл със свой екип, както и създателят на Национално Движение за права и свободи Гюнер Тахир.

Своето виждане за бъдещата формация изразил емблематичният бивш депесар Ахмед Башев. В сбирката участвал и кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, както и председателят на тамошния Общински съвет. На поканата са откликнали и бизнесмени и общественици.

На този етап само бившата „дясна ръка“ на Ахмед Доган – Касим Дал, е против обединение във формат – ДОСТ, НПСД и НДПС плюс нови лица, НО СПОРЕД ИНФОРМАЦИЯ НА ТОП ПРЕСА – Башев го е подкрепил. На въпроса от негови хора в ДПС, защо е присъствал на тази предателска сбирка, Башев заявил : „Аз съм свободен човек, мога да ходя където си искам.“ Ние от Топ Преса обаче питаме – свобода ли е предателството или просто нрав човешки? Как така щом партията не ти угоди на егото и исканията, веднага плюеш на лоялността и и се сдружаваш с тези които искат да я съсипят! Мъжко ли е ? Човешко ли е?

На второто събиране в София предстои учредяване на Гражданско сдружение, разбираме в последствие което да бъде подкрепено от трите партии при сформиране на регионални екипи, а на по-късен етап да се създаде и нова политическа формация, която щала да издигне кметове за местния вот. Башев щал да бъде издигнат в Гърмен от тази формация.

Междувременно хората на Касим Дал са създали „Преговорен екип“, който „да влезе в контакт с всички демократично мислещи български граждани, които по един или друг начин са участвали или са били съпричастни с целите на коалицията между НПСД и ДОСТ през 2017 година“. Целта на екипа е консолидиране на опозиционно настроените на ДПС групи и отделни хора, твърдят от екипа на Касим Дал.

Според нас поведението на Башев е повече от срамно и скандално. Следва продължение….

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ