Свържете се с нас

Таблоид

Десетокласниците на Ибрахим Кадриев от училището в Рибново чистиха не регламентирано сметище и посяха над 150 фиданки на възлови участъци на пътя Рибново –Осеново

Публикувано

на

Послучай,, Седмицата на гората,,днес  се проведе поредната  инициатива съвместно със Държавно горско стопанство – Гърмен и Средно училище,, Йордан Йовков,, в село Рибново.

Инициативата бе предвидена да се вмести в „Седмицата на гората“ но  поради лошите метеорологични условия и факта, че учениците бяха във пролетна ваканция, бе рено именно днес  да бъде извършено плануваното залесяване , коментираха от  училището .

Така , директора на СУ,, Йордан Йовков,, Манчо Джуркин, ученици от 10-ти клас и техния класен ръководител Ибрахим Къдриев бяха извозеви  с училищния автобус по протежението нановия път,, Рибново – Осеново и  съвместно с горските служители от ДГС -ГЪРМЕН предприеха  най -добрия вариант  относно залесяването а именно  да се засадят фиданки  на  възловите участъци по пътя, където има свлачища, за да се укрепят и облагородят въпросните  участъци.

„Всички сме свързани, заинтересовани, пътуваме по този път,който нашите управници  оставиха да се руши за съжаление. Боли ни  всички и затова  нека покажем на управниците и обществото, че заедно можем да си решим проблемите.“ Коментираха учителят Кадриев и директора на школото Манчо  Джуркин .

По време на инициативата , учениците почистиха и едно неочаквано появило се  нерегламентирано сметище от изхвърлени от безотговорни хора боклуци, направиха се тераси, после съответно дупки и горските служители показаха как се засаждат фиданки. Това бе едно  предицвикателство и  интересно занимание за участниците в благородната инициатива  с която десетокласниците се справиха  акуратно и отговорно .

Така 3 възлови участъци със свлачища бяха укрепени и засадени на тях около 150 фиданки,, Акация,, . Госките служители и директора Денислав Шенгов поздравиха за добрата работа  младите залесители  като си обещаха   всяка година в „Седмицата на гората“ да провеждат залесителни акции  в още по- големи мащаби на територията на село Рибново .

 

коментара

Таблоид

Средно училище „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово отново с участници във форум на Фондация „Българска памет“

Публикувано

на

Средно училище „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, отново имаше участници във форум на Фондация „Българска памет“. Учениците Милка Воденичарова и Георги Спахиев имаха щастието да се срещнат и разговарят по въпроси, засягащи младите хора, с една вдъхновяваща палитра от водещи експерти в сферата, като д-р Моника Панайотова, Консултативен съвет на Фондация Българска Памет, д-р Бисер Банчев – Главен експертен сътрудник, Комисия по образованието и науката към Народно събрание на Република България, г-жа Виолена Христова – Кариерен консултант в Кариерния център към Централната администрация на Агенция по заетостта и много други.

Те заедно с други техни връстници от една страна имаха възможност да изразят своите мнения и препоръки към вземащите решения, запознавайки ги с проблемите, пред които са изправени, а от друга – да повишат информираността и мотивацията си за понататъшно образователно и кариерно развитие.

В събитието взеха участие представители от Министерство на образованието и науката, Европейската комисия в България, Европейски парламент в България, Министерство на младежта и спорта, Агенция по заетостта и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Форумът на Фондация Българска Памет „Уменията и професиите на бъдещето – гледната точка на младите за по-добро образование и заетост“, съфинансиран по програма „Еразъм +“, Ключова дейност 3 „Подкрепа за реформиране на политиките“, събра близо 50 младежи от Югозападна България в София.

Участниците във форума бяха селектирани чрез конкурс за есе на тема „Моята мечтана професия на бъдещето“. Всички те са с изразена висока мотивация и интерес по темата.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Повече от две години се бави ремонтът на пътя за Семково

Публикувано

на

Отсечката от Белица до Семково е в тежко състояние, а заради обилните валежи пред последните дни, положението става все по-сериозно. Лошата инфраструктура е причина туристите да не се връщат в Семково въпреки красивата природа и местните забележителности. Процедурата по избор на изпълнител на ремонтните дейности е приключила преди две години. Ремонтът обаче все още не може да започне заради съдебни процедури, информира БНТ.

Разстоянието от Белица до курорта Семково е 15 км. Пътят на 90% е осеян с дупки.

Ако обжалванията продължат се очаква ремонтът на пътя да започне най-късно в началото на следващата година, допълни кметът.

Кметът Радослав Ревански каза, че ще бъдат подновени указателните табели и маркировката на екопътеките.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ