Свържете се с нас

Интервюта

Здравка Чимева: Ранни записвания, по-ниски цени на услугите…

Публикувано

на

Срещам ви с г-жа Здравка Чимева – дипломиран специалист с богат опит в областта на вътрешния и международен туризъм, хотелиерството и туристическото обслужване. Чимева е шеф на туристическа агенция „Алфатур“  и председател на Сдружение „Движение – Ние, жените“, тя е и  „Жена на годината на Благоевград” 2009 год. Интересна личност, приятел на Топ Преса…

– В началото на април месец чухме, че са започнали ранни записвания за почивка за море, истина ли е?

– Да. Истина е. Има много ранни записвания. За наше удоволствие и радост, говоря от името на тур операторите това е прекрасно, защото както във всички сфери така и тук има култура на пътувания. За наша радост нашите клиенти започнаха да планират от рано пътуванията си. Правят ранни записвания, което от друга страна облекчава тур операторите. Могат да си потвърждават съвсем навреме резервациите.

– Какво печелим ние като потребители от това, че се записваме по-рано?

– Има много бонуси. Има много по-ниски цени на услугите. Преференции за избор на местата в автобуса или самолета, за избор на стаята.

– Какви са рисковете на по-ранното записване?

– Рисковете и на по-ранните, и на по-късните записвания са едни и същи. Зависи и от тур оператора, с който пътуваш. Дали са сериозни на пазара. Иначе рискове не би трябвало да има защото тур оператора настанява в съответния хотел, прави резервация за автобуса, ако няма собствен транспорт. Бих посъветвала всички потенциални клиенти желаещи да пътуват, да си проверяват основно фирмата, с която биха искали да направят резервация за почивка или пътуване. Правейки резервации в интернет или онлайн все пак да съгласуват въпроса и със свои познати, които са пътували или с познати, които ползват други туристически фирми.

– Това ли е най-сигурният начин да сме сигурни в една фирма? Трябва да познаваме хора, които са пътували вече с нея?

– Единият вариант е това. Системата е такава: има тур оператори и тур агенции. Тур оператора е този, който прави туристическият пакет, а тур агента продава този туристически пакет. Аз в някои случаи се явявам като тур агент, когато продавам туристическият пакет на други колеги. Явявам се и като тур оператор, когато правя мои туристически пакети. Така че хубаво е ако не познават лично някой тур агент или тур оператор да се направи запитване към хора, които са пътували с тази агенция. Въпреки всичко пак казвам, няма гаранция. Ако ползват тур оператор, тур оператора си носи отговорността. Те би трябвало да поемат всички щети по пътуването. Тук за Северна Гърция говоря за нашите туристи  те си правят директни запитвания и резервации Не бих казала, че се ползват тур оператори и тур агенции. Доста хора си правят резервации в Северна Гърция…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Интервюта

Д-р Владислав Улевинов: „Имам много идеи за възраждането на болницата с мисъл за здравето на хората“ /СНИМКИ/

Публикувано

на

Д-р Владислав Улевинов е новият мениджър на МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев.  Работил е дълги години в УМБАЛ „Александровска“ – София, в Специализираната болница по белодробни болести „Света София“ като детски пулмолог, а от 2016 г. до момента – в болница „Уни хоспитъл“ в град Панагюрище, като завеждащ детска пулмология. Притежава сертификат за високо специализирана дейност в областта на интервенционалната пулмология, или т.нар. бронхоскопски процедури.

След решение на Общинския съвет в Гоце Делчев д–р Улевинов приема предизвикателството да оглави болница „Иван Скендеров“, която обслужва 4 общини – Гоце Делчев, Сатовча, Хаджидимово и Гърмен.  „По принцип съм оптимист, но реалист. Има тежко наследство, което спохожда всеки един мениджър, особено в началото. Аз съм  тук и съм  приел това предизвикателство неслучайно. С общи усилия, и с помощта на принципала – община Гоце Делчев – мисля че ще се  справим със сложността на този проблем“ – казва новият управител на болничното заведение. Д–р Улевинов посочи кои ще бъдат акцентите в работата му.  Ще се оптимизира състоянието на болницата, като най-напред ще се направи финансов отчет за определен период от време –ще се провери от къде изтичат основните потоци.

Ще се разшири обема на дейности в ключови клинични и терапевтични дейности като гастроентерология, ортопедия и травматология, а също и кардиология. Този обем ще се разшири със запазването на наличния човешки фактор. Медикът предвижда съвместна работа с институциите, за  да започне генерирането на собствен приход. „На този етап не смятам да има закриване на отделения, а напротив – стремежът ми е да запазя работещите структури, да подобрим показателите, да разширим обема на дейностите“ – каза д-р Увелинов. В своята управленска програма той е заложил профилактични прегледи в ключови  терапевтични области. На ротационен принцип кардиолози от столични университетски болници ще преглеждат на място хората по определен график. „Като съпричастен към най–малките пациенти имам  специална програма, която ще се усети още със старта на новата учебна година. В детски градини и училища ще направим поредица от профилактични прегледи, с цел превенция и диагностика на някои социално значими заболявания“ – сподели в интервю за Радио Благоевград д-р Владислав Улевинов./bnr.bg/

Разговор  с д-р Владислав Улевинов

коментара

Продължете с четенето

Благоевградска ВЕСТ

Георги Корчев: Кметът Камбитов и екипът му си вършат работата чудесно…

Публикувано

на

Георги Корчев е новият председател на Комисията по здравеопазване в ОбС-Благоевград. Срещаме се в ресторанта на хотел „Хавана“, който се намира в кв. Струмско.

Ти си популярен в Благоевград, още преди да станеш общински съветник. Имаш хотел. Идват ли при теб хора, които знаят, че си общински съветник и да отправят лични молби?

– Да. Имал съм такива случаи. Познати, приятели, случайни хора с различни молби. Молби свързани с бита. Където мога и имам възможност съм помагал. Опитвам се да бъда полезен на хората.

Какво ти е мнението за цирка, който се случва понякога в общински съвет? Очаква се там да са сериозни хора, хора които мислят за доброто на града, но понякога виждаме как личното надделява и се превръща в цирк.

– Паднаха много ниско страстите на някои хора, така да го кажем. Това не е нужно. Хора, които са обществени личности, популярни личности падат на много ниско ниво. Не говорим за проблеми и реални неща, а говорим за глупости. Глупости, които на никой не са полезни и нужни.

Ако имаше магическа пръчка, какво би направил? Кое ще е първото нещо, което би променил в Благоевград? Кое не ти харесва, кое те дразни?

– Аз първо правя една самокритика върху себе си. Най-лесно е да се критикува. Аз не критикувам. Мога да ти кажа хубавите неща в Благоевград. Работи се. Правят се нещата. Трудно е наистина и най-лесно ще бъде да се критикува. Хубаво е да гледаме позитивно на нещата. Ето например това което прави г-н Камбитов, той доказа, че е най-успешния кмет на Благоевград. Милее за града направи много и това се вижда от много хора. Не е важно кой от коя партия е. Камбитов направи много неща, които ще останат много след него. Тук не мога да не отбележа и това което направи и прави Христина Шопова – зам.-кмет по култура и хуманитарни дейности. Успеха на Francofolies не може да бъде отречен, а и всички други неща които се правят. Благоевград е №1 в много отношения…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ