Свържете се с нас

Политика

Скандал! Бриндо пуска МОЩЕН компромат срещу Савеклиева!?

Публикувано

на

Сайтът на скандално известният благоевградски …. жител Иван Хамбарджийски – Бриндо, обяви днес че ще пусне нещо скандално, свързано с областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград, Даниела Савеклиева. Скандалната заявка, гласи следното “ Провалът на ГЕРБ в Пиринско! Савеклиева лъже Цветанов – Цветанов лъже Борисов“. Според източници на Топ Преса, става въпрос за нещо истински потресаващо, което може да коства главата на народният представител Даниела Савеклиева. По наша информация, конфликтът между двамата е от доста време насам. Депутатът от ГЕРБ и областен координатор за Благоевградска област Даниела Савеклиева, само преди малко повече от месец осъди въпросния сайт за изнесени позорни неверни твърдения. На първа инстанция съдът реши тя да получи 5000 лв. обезщетение, като решението не е окочателно.

На 20 март 2017 г., по време на предизборната кампания за парламент, в електронния сайт е била публикувана статия „Д. Савеклиева: Гласувай за нас с отвращение“. Посочено било, че сайтът разполага със запис от частен телефонен разговор на Савеклиева с член на РИК и му упражнявала натиск. Соред сайта „в разговора се чува как тя се разпорежда с въпросното лице в комисията да наблюдава как останалите членове на комисията от партия ГЕРБ гласуват и така да упражни своя вот.“

„Нищо от това не е вярно. Всяко едно твърдение е абсолютна лъжа. Такъв разговор не е провеждан, с което и да е лице, член на комисия към РИК“, категорична е Савеклиева в исковата си молба до съда, в която настоява за обезщетение за неимуществени вреди. Твърди, че написаното се отразило на емоционалното и психическоно й състояние, рефлектирало в обществото, сред колеги, приятелите, познатите и роднини.

Депутатът е категорична, че публикуваната информация не само е неверна, клеветническа и непроверена, но и умишлено създадена лъжлива информация с цел уронване на престижа и дискредитирането й.

Съдът прие, че изнесеното в статията не е свързано с обидни квалификации. В същото време обаче се внушават позорни, неистински обстоятелства за Савеклиева.

Позорно обстоятелство е факт, чието разгласяване води до засягане на честта и достойнство и авторитета, твърди съдът. „Когато журналист разпространява определени твърдения за другиго, ако те имат позорящ характер, преди да ги публикува, следва да се убеди в тяхната истинност. В противен случай, възниква отговорност за него, тъй като правото на свободно изразяване и разпространяване на информация не може да бъде обезпечено за сметка на нарушаване правата на друго лице, тоест, упражняването на едно право не би могло да се гарантира чрез накърняване на друго право“, категорични са магистратите.

Те не отричат, че допустимата журналистическа критика по отношение на публичните личности и в частност политиците е в по-широки граници предвид обществения интерес, те трябва да понасят засиления журналистически интерес и да търпят повече укори, включително и с надхвърлящи добрия тон изразни средства. „В случая обаче допустимата критика е надскочена с разгласяването на неистинни твърдения, както и изявления уронващи престижа и на политик и самооценката на личността“, мотивира се съдът и постанови 5000 лв. обезщетение…

Според местните политически и медийни кръгове, Бриндо е бесен от това осъждане и се е заел да „срине“ политическата кариера на Савеклиева. От друга страна тя космено му помага с нечувана политическа пасивност и като партиен лидер и като, народен представител. В това чувствително време, ако Бриндо наистина е събрал факти срещу нея планът му може и да успее и Савеклиева да подаде оставка от заеманите длъжности. Нещо повече, а медийната политика на боластният координатор също е доста подозрителна, тя отказва всячески интерюта и завява, че работи само с вестник „Струма“, което според нас е проява на някакъв вид гузност и страх от публичност… Какво се крие зад това ,предстои да разберем!

 

коментара

Интервюта

Адвокат Албина Анева – Томова: Бих подкрепила всяко ново формирование на млади хора, които имат ясна визия!

Публикувано

на

Срещаме се с г-жа Албина Анева, за да я попитаме дали е вярно, че се връща в политиката.

– Не съвсем. Моето връщане в политиката е свързано с това да приключа досегашните си участия в политически формации. Оказа се, че не съм освободена от политическа партия „Движение 21“. Още през февруари 2017 година аз напуснах редиците на „Движение 21“. Депозирах си заявление с входящ номер и получих даже и удостоверение от лидерът на партията, затова че съгласно устава на партията съм освободена от „Движение 21“. Относно завръщането ми в политиката, аз трябва да съм коректна и най-малко да не фигурирам в никаква политическа партия. Съвсем случайно разбрах тази година/две години след като напуснах „Движение 21“/, че в регистъра на политическите партии в Софийски градски съд аз все още фигурирам като член на националното ръководство на „Движение 21“. Тоест не съм заличена от там.

Чия е грешката?

– Аз съм си подала заявлението. Имам документ, че съм освободена от там. Но към настоящият момент все още фигурирам в регистъра на политическите партии в „Движение 21“. За да ме заличи от там Софийски градски съд, трябва да бъде депозирано заявление от страна на политическата партия, затова че аз вече не съм член на това ръководство и изобщо не съм член на партията. Тъй като разбрах, че все още не съм заличена, това ме принуди да депозирам молба в Софийски градски съд. По силата на която да бъда заличена. Тъй като членството ми в „Движение 21“ е прекратено преди повече от две години. Очаквам през месец май да бъде насрочено открито съдебно заседание в Софийски градски съд по моя молба, за да бъде заличена от тази партия. Фактически дори и да имам желание, докато не бъда заличена, не мога да участвам в никоя формация…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

 

коментара

Продължете с четенето

Политика

ПП“ВЪЗРАЖДАНЕ“ – СРЕЩА НА КОСТАДИН КОСТАДИНОВ С ГРАЖДАНИ

Публикувано

на

На 02.05.2019г. от 17.00 часа в гр. Гоце Делчев, в залата на Дома на науката и техниката (НТС), находящ се на адрес : ул.Бяло Море № 12А ще се проведе пресконференция на тема : Политическата и обществена ситуация в страната, както и отворена среща с граждани и лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, на която Костадин Костадинов ще представи възгледите на ПП „Възраждане“, кандидатите за евродепутати и ще отговори на Вашите въпроси. Заповядайте! Чуйте! Питайте! Само ние можем!

Време ни е за Възраждане!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ