Свържете се с нас

Политика

Скандал! Бриндо пуска МОЩЕН компромат срещу Савеклиева!?

Публикувано

на

Сайтът на скандално известният благоевградски …. жител Иван Хамбарджийски – Бриндо, обяви днес че ще пусне нещо скандално, свързано с областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград, Даниела Савеклиева. Скандалната заявка, гласи следното “ Провалът на ГЕРБ в Пиринско! Савеклиева лъже Цветанов – Цветанов лъже Борисов“. Според източници на Топ Преса, става въпрос за нещо истински потресаващо, което може да коства главата на народният представител Даниела Савеклиева. По наша информация, конфликтът между двамата е от доста време насам. Депутатът от ГЕРБ и областен координатор за Благоевградска област Даниела Савеклиева, само преди малко повече от месец осъди въпросния сайт за изнесени позорни неверни твърдения. На първа инстанция съдът реши тя да получи 5000 лв. обезщетение, като решението не е окочателно.

На 20 март 2017 г., по време на предизборната кампания за парламент, в електронния сайт е била публикувана статия „Д. Савеклиева: Гласувай за нас с отвращение“. Посочено било, че сайтът разполага със запис от частен телефонен разговор на Савеклиева с член на РИК и му упражнявала натиск. Соред сайта „в разговора се чува как тя се разпорежда с въпросното лице в комисията да наблюдава как останалите членове на комисията от партия ГЕРБ гласуват и така да упражни своя вот.“

„Нищо от това не е вярно. Всяко едно твърдение е абсолютна лъжа. Такъв разговор не е провеждан, с което и да е лице, член на комисия към РИК“, категорична е Савеклиева в исковата си молба до съда, в която настоява за обезщетение за неимуществени вреди. Твърди, че написаното се отразило на емоционалното и психическоно й състояние, рефлектирало в обществото, сред колеги, приятелите, познатите и роднини.

Депутатът е категорична, че публикуваната информация не само е неверна, клеветническа и непроверена, но и умишлено създадена лъжлива информация с цел уронване на престижа и дискредитирането й.

Съдът прие, че изнесеното в статията не е свързано с обидни квалификации. В същото време обаче се внушават позорни, неистински обстоятелства за Савеклиева.

Позорно обстоятелство е факт, чието разгласяване води до засягане на честта и достойнство и авторитета, твърди съдът. „Когато журналист разпространява определени твърдения за другиго, ако те имат позорящ характер, преди да ги публикува, следва да се убеди в тяхната истинност. В противен случай, възниква отговорност за него, тъй като правото на свободно изразяване и разпространяване на информация не може да бъде обезпечено за сметка на нарушаване правата на друго лице, тоест, упражняването на едно право не би могло да се гарантира чрез накърняване на друго право“, категорични са магистратите.

Те не отричат, че допустимата журналистическа критика по отношение на публичните личности и в частност политиците е в по-широки граници предвид обществения интерес, те трябва да понасят засиления журналистически интерес и да търпят повече укори, включително и с надхвърлящи добрия тон изразни средства. „В случая обаче допустимата критика е надскочена с разгласяването на неистинни твърдения, както и изявления уронващи престижа и на политик и самооценката на личността“, мотивира се съдът и постанови 5000 лв. обезщетение…

Според местните политически и медийни кръгове, Бриндо е бесен от това осъждане и се е заел да „срине“ политическата кариера на Савеклиева. От друга страна тя космено му помага с нечувана политическа пасивност и като партиен лидер и като, народен представител. В това чувствително време, ако Бриндо наистина е събрал факти срещу нея планът му може и да успее и Савеклиева да подаде оставка от заеманите длъжности. Нещо повече, а медийната политика на боластният координатор също е доста подозрителна, тя отказва всячески интерюта и завява, че работи само с вестник „Струма“, което според нас е проява на някакъв вид гузност и страх от публичност… Какво се крие зад това ,предстои да разберем!

 

коментара

Политика

С гръм и трясък изгониха Ахмед Башев от заседанието на Областният съвет на ДПС, вече официално с всички правомощия икономистът Али Авдиков е председател на ДПС Гърмен

Публикувано

на

Бурното  заседание на Областният съвет на ДПС миналият ден завърши с позорното изгонване на бившият кмет и депутат Ахмед Башев и от партията, след като преди дни бе изхвърлен и като член на Централния съвет на ДПС, за което Топ Преса писа първа.

На заседание, членовете на областният съвет са разгледали поведението на Башев през последните месеци и единодушно са взели решение да сложат край на  сагата Башев с позорното му изгонване и от партията след като преди дни е бил изключен и като член на Централния съвет на ДПС.

Членовете на  Областното ръководство  задали много въпроси на Башев по време на заседанието, включително и този какво е правил на сбирката на отцепниците в Пловдив, след като към онзи момент е бил както член на Централният съвет на ДПС така и член на партията.

Отговорът бил повече от нагъл, коментират членове от областното ръководство.

Както пред централното ръководство, така и пред областното Башев заявил , че бил свободен гражданин и можел да ходи където си иска след което демонстративно хвърлил папка на бюрото на областния председател Ведат Хюсеин който водел заседанието и заявил, че преди да гласуват изгонването му било хубаво да погледнат съдържанието в папката където била написана оставката му, но решението вече било взето. С жеста си който този път не минал, Башев  целял да избегне поредния срам от позорното му изгонване от ДПС което искал да изглежда като доброволно напускане на ДПС, коментират възмутени членове на областният съвет.

Така прословутия Ахмед Башев най-после падна в собственият си капан и се раздели по особено скандален начин със своите дългогодишни съпартийци и приятели от ДПС. Без да дочака гласуването за срамното му изгонване и от партията бившият общински кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев затръшнал вратата след себе си и напуснал заседанието.

Али Авдиков

Така областния съвет продължил с официален избор на председател ДПС в община Гърмен за какъвто е  избран единодушно, икономиста от село Рибново Али Авдиков, който има счетоводна къща в Гърмен и е общински съветник.

До сегашния общински председател на ДПС в община Гърмен, Мустафа Геров дори не е бил поканен на заседанието на Обастния съвет. Той е бил свален в негово отсъствие, споделиха от кухнята.

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

Башев в тайна завера с Касим Дал, ДОСТ и предателите на ДПС! ВИДЕО! ВИЖТЕ КОЙ ШЕ ГО ИЗДИГНЕ ЗА КМЕТ!

Публикувано

на

Ахмед Башев предал ДПС, срещал се с отцепниците и така наречени предатели на партията в Пловдив. Това е причината той да бъде елиминиран и като фактор и като член от ДПС на пук на неговите изкривени версии че той е бил едва ли не „предаден“. Както медиите преди малко повече то месец писаха, отцепници от ДПС подготвят обща алтернатива на партията-майка, от която са произлезли. Три часа е продължила сбирката на инициаторите за нов политически проект в пловдивски хотел по информация на 24rodopi.com. Следващото събиране щяло да бъде този месец в София, като тогава за първи път ще има официални изявления пред медиите.

Бивши заместници на Ахмед Доган от различни периоди, бивши депутати на ДПС, бивши и настоящи кметове, членове на ръководствата на ДОСТ, на Народна партия „Свобода и достойнство“ и на Национално Движение за права и свободи са се събрали в Пловдив на първата сбирка за създаване на нова политическа формация.

Партия ДОСТ била представлявана от Мехмед Ходжа, Бахри Юмер, Ахмед Юсеин и Зюрфеттин Хаджъоглу, който е и председател на изселническа организация в Турция. Председателят на НПСД Орхан Исмаилов дошъл със свой екип, както и създателят на Национално Движение за права и свободи Гюнер Тахир.

Своето виждане за бъдещата формация изразил емблематичният бивш депесар Ахмед Башев. В сбирката участвал и кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, както и председателят на тамошния Общински съвет. На поканата са откликнали и бизнесмени и общественици.

На този етап само бившата „дясна ръка“ на Ахмед Доган – Касим Дал, е против обединение във формат – ДОСТ, НПСД и НДПС плюс нови лица, НО СПОРЕД ИНФОРМАЦИЯ НА ТОП ПРЕСА – Башев го е подкрепил. На въпроса от негови хора в ДПС, защо е присъствал на тази предателска сбирка, Башев заявил : „Аз съм свободен човек, мога да ходя където си искам.“ Ние от Топ Преса обаче питаме – свобода ли е предателството или просто нрав човешки? Как така щом партията не ти угоди на егото и исканията, веднага плюеш на лоялността и и се сдружаваш с тези които искат да я съсипят! Мъжко ли е ? Човешко ли е?

На второто събиране в София предстои учредяване на Гражданско сдружение, разбираме в последствие което да бъде подкрепено от трите партии при сформиране на регионални екипи, а на по-късен етап да се създаде и нова политическа формация, която щала да издигне кметове за местния вот. Башев щал да бъде издигнат в Гърмен от тази формация.

Междувременно хората на Касим Дал са създали „Преговорен екип“, който „да влезе в контакт с всички демократично мислещи български граждани, които по един или друг начин са участвали или са били съпричастни с целите на коалицията между НПСД и ДОСТ през 2017 година“. Целта на екипа е консолидиране на опозиционно настроените на ДПС групи и отделни хора, твърдят от екипа на Касим Дал.

Според нас поведението на Башев е повече от срамно и скандално. Следва продължение….

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ