Свържете се с нас

Uncategorized

Ходжини деветини! Млад ходжа трупа слава на гърба на дядо Исмаил в село Краище!

Публикувано

на

От известно време насам, името на млад мъж от якорудското село Краище, се върти из публичното пространство, като ходжа който лекувал болести, врачувал и развалял магии. Местни медии пишат новината че уж няма човек от околностите на Банско, който да не е чувал за село Краище, намиращо се близо до Якоруда и ходжата от селото Исмаил..

Всъщност славата на населеното място е голяма заради ходжата му – Исмаил Исмаилчев, който е според местните медии е същински феномен и помага на десетки изпаднали в беда хора ежедневно. За него местните разказват, че правел чудеса – лекувал и помагал и на християни, и на мюсюлмани.

Съседите му от Краище споделят, че пред вратата му на опашка през годините са се редили и много известни личности – певци, артисти, бизнесмени, политици, но не пожелават да разкрият имената им.

Портата на къщата на Исмаил е денонощно отворена и той не се страхува, че нещо от нея може да бъде откраднато. В двора посетителите, дошли за помощ, посреща жена, която моли всеки да си събуе обувките, защото иначе се пречело на свещената книга – Корана.

Исмаил Ходжа е наследил своите дарби и умения от баба си Али Кадън ходжа, която е била най-известната лечителка и гадателка в тази част на България. От нея той се е научил да помага на хората със стари ислямски заклинания и молитви. Ходжата разваля магии, родови проклятия, негативни влияния, лекува над 24 болести, между които заекване, безплодие, диабет, детски неврози и др.

Всичко това е хубаво обаче, къде е истината. Описаното горе по информация проверена лично от репортер на информационна агенция www.toppresa.bg, се отнася не за този непознат господин Исмаил Исмаилчев а за дядо Исмаил Врачов, който до преклона старост лекуваше хората и пред неговия дом се тълпяха чакащи за физически и душевен лек. Само името на ходжата е промененто, види се за да може новия да вземе славата на стария. Но както са казвали древните и християни и мюсюлмчани, нещо заченато в лъжа си остава лъжа до края. За дядо Исмаил Врачов се говориха легенди, не един или двама човека сме интервюирали, които са се хвалили от неговата дейност. За този новия обаче никой не ечувал, само медиите пишат. Докато дядо Исмаил Врачов лекуваше, нито една медия не писа за него, просто защото той няма нужда от реклама. Единствената медийна изява на дядо Исмаил Врачов можете да витите тук, преди време беше дал интервю зца БНТ. ТУК А този новия само се пише по медиите, ползва ивмето на дядото и съвпадението че са от едно село. Не му прави чест! Изглежда ни доста мътна тази работа.. и нечестна!

коментара

Uncategorized

Скандал! Етичната комисия на ГЕРБ нищи : Народният представител Александър Мацурев съсипва местния дребен бизнес с рекет и който не му плаща месечна вноска бива даден на НАП за проверка на физическо лице и ревизия.

Публикувано

на

Скандално отворено писмо до медиите бе разпратено днес.

В писмото се настоява за спешна проверка на новосформираната етична комисия по сигнали срещу депутата от ПП ГЕРБ в Банско Александър Мацурев.

Писмото е адресирано до премиера на България Бойко Борисов, с копия до КПКОНПИ, НАП, и Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Публикуваме писмото без намеса и ангажимент около достоверността на отправените въпроси и оставяме възможност за отношение по него на визирания депутат от ГЕРБ Ал. Мацурев! Подателят е изпратил отвореното писмо от поща, чийто адрес се пази в реакцията.

Дали Етичната комисия към ГЕРБ ще се ангажира да провери подобен сигнал и да отговори на зададените в писмото въпроси на лица е неясно. Ето какво питат в Отворено писмо подателите, търсим връзка с депутата Мацурев, очаквайте подробности.

Отворено писмо

ДО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ
копие:
ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ
ДО ЕТИЧНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
ДО КПКОНПИ
ДО НАП
ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ

Уважаеми власт имащи,

моля ви да вземете отношение по няколко въпроса свързани с народния представител Александър Иванов Мацурев – ПЛЕШОГЕЙТ:

1. С какви средства Мацурев /или свързани с него лица/ е придобил следните имоти:

– Стопански двор с фабрика за пелети в гр. Добринище на стойност 150000 евро;

– Склад за строителни материали „Ваджо” на входа на гр. Банско на стойност 300000 евро;

– Кафе сладкарница „21-ви ВЕК” в гр. Добринище на стойност 50000 евро;

– Апартамент в гр. Банско на стойност 60000 евро;

2. Александър Мацурев /или свързани с него лица/ е съдружник с бивш директор на ДАНС – Благоевград в охранителна фирма, която обслужва 90% от нощните заведения в Банско. Сключват се договори след обаждане и заплахи от Мацурев.

3. Александър Мацурев, заедно с Иван Везюв извършват незаконни автомобилни превози, като трансфери от Банско до летище София, така и от град Банско до ски зоната. Пускат непрестанни доноси до ДАИ – Благоевград със списъци на автомобилите на конкурентните превозвачи.

4. Народният представител Александър Мацурев съсипва местния дребен бизнес с рекет и който не му плаща месечна вноска бива даден на НАП за проверка на физическо лице и ревизия. Списъкът с неплащащи е изготвен от Иван Везюв и е внесен в столичното управление посредством Михаил Михайлов, друг съдружник на депутата.

5. Моля да се обърне внимание и на служебните пътувания, нощувки, обучения и т. н., плащани с държавни пари.

Разследването ще продължи и ще изобличим цялата мерзост на Александър Иванов Мацурев!

Молим за съдействие и компетентните органи!, се казва в писмото.

Потърсен за коментар, Александър Мацурев коментира темата така: „Това са поредните спекулации, с които се цели оронване на престижа ми“, категоричен бе той.

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

21-г. се преби с мотор в Хаджидимово

Публикувано

на

Млад шофьор катастрофира с мотора си в Хаджидимово в петък. 21-годишният Г. Бараков има книжка от 2 години, но няма необходимата категория за мотоциклет. Въпреки това той се качил на „Кавазаки“-то си, но загубил управление и паднал на пътното платно. При падането ударил паркиран влекач „Даф 95“.

Неправоспособният моторист е с охлузвания след инцидента, извадил е късмет, че е бил с предпазна каска и не е получил по-тежки наранявания. Тестът за алкохол, които полицаи му направили, бил отрицателен. По случая е заведена преписка.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ