Ходжини деветини! Млад ходжа трупа слава на гърба на дядо Исмаил в село Краище!

От известно време насам, името на млад мъж от якорудското село Краище, се върти из публичното пространство, като ходжа който лекувал болести, врачувал и развалял магии. Местни медии пишат новината че уж няма човек от околностите на Банско, който да не е чувал за село Краище, намиращо се близо до Якоруда и ходжата от селото Исмаил..

Всъщност славата на населеното място е голяма заради ходжата му – Исмаил Исмаилчев, който е според местните медии е същински феномен и помага на десетки изпаднали в беда хора ежедневно. За него местните разказват, че правел чудеса – лекувал и помагал и на християни, и на мюсюлмани.

Съседите му от Краище споделят, че пред вратата му на опашка през годините са се редили и много известни личности – певци, артисти, бизнесмени, политици, но не пожелават да разкрият имената им.

Портата на къщата на Исмаил е денонощно отворена и той не се страхува, че нещо от нея може да бъде откраднато. В двора посетителите, дошли за помощ, посреща жена, която моли всеки да си събуе обувките, защото иначе се пречело на свещената книга – Корана.

Исмаил Ходжа е наследил своите дарби и умения от баба си Али Кадън ходжа, която е била най-известната лечителка и гадателка в тази част на България. От нея той се е научил да помага на хората със стари ислямски заклинания и молитви. Ходжата разваля магии, родови проклятия, негативни влияния, лекува над 24 болести, между които заекване, безплодие, диабет, детски неврози и др.

Всичко това е хубаво обаче, къде е истината. Описаното горе по информация проверена лично от репортер на информационна агенция www.toppresa.com, се отнася не за този непознат господин Исмаил Исмаилчев а за дядо Исмаил Врачов, който до преклона старост лекуваше хората и пред неговия дом се тълпяха чакащи за физически и душевен лек. Само името на ходжата е промененто, види се за да може новия да вземе славата на стария. Но както са казвали древните и християни и мюсюлмчани, нещо заченато в лъжа си остава лъжа до края. За дядо Исмаил Врачов се говориха легенди, не един или двама човека сме интервюирали, които са се хвалили от неговата дейност. За този новия обаче никой не ечувал, само медиите пишат. Докато дядо Исмаил Врачов лекуваше, нито една медия не писа за него, просто защото той няма нужда от реклама. Единствената медийна изява на дядо Исмаил Врачов можете да витите тук, преди време беше дал интервю зца БНТ. ТУК А този новия само се пише по медиите, ползва ивмето на дядото и съвпадението че са от едно село. Не му прави чест! Изглежда ни доста мътна тази работа.. и нечестна!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене