Свържете се с нас

ВИДЕО

ВРЕМЕ ЗА КУЛТУРА! УНИКАЛНО ВИДЕО! „Дебили недраги“ на Георги Кушвалиев, представиха в Гоце Делчев

Публикувано

на

Книгата с епиграми „Дебили-недраги“ на Георги Кушвалиев – първият носител на наградата „Крилатият козел“, учредена в памет на Радой Ралин, бе представена на почитателите му в Гоце Делчев. Да представят книгата на популярния сатирик, с крилатия козел долетяха в неврокопско авторът Кушвалиев и учредителят на наградата за сатира, „Златият Козел“, Кин Стоянов, син на Радой Ралин. Той отбеляза, че „Дебили-недраги“ е издадена във формата на изгорената преди 50 години „Люти чушки“ на Ралин, а карикатурите на Йовчо Савов са изключително допълнение към епиграмите и „вече трябва да са предизвикали възхищението на двамата предтечи – Радой Ралин и Борис Димовски, които ни следят отгорe”, каза Стоянов.

Преди да започне представянето на двамата автори, Кин Стоянов благодараи на общината в лицето на кмета Владимир Москов който също присъстваше на представянето, за изключителното съдействие за организирането на проявата.

На края на прзентацията на сатиричните творби неврокопчани имаха привилегията да чуят и няколко изпълнения на своя съгражданин Николай Урумов, който изпя свои творби, някои от които по текст на Георги Кушвалиев.

 

ГОЦЕ

 

коментара

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Филип Синапов – „Заим си конен ковеше“

Публикувано

на

Филип Синапов възпява традиционни сватбени обичаи в новата си песен

В ефира на Фен Фолк ТВ премиера направи новият видеоклип на гласовития  Филип Синапов – „Заим си конен ковеше“.

Песента е родопска и е безмензурна, речетативна, като единственият съпровод е на кавал. Виртуозното инструментално изпълнение е на прочутия български кавалджия Недялко Недялков, чието майсторство извайва красивата мелодия и рецитал на песента. Аранжиментът е на Виктор Йорданов-Кардама.

В песента Филип Синапов възпява традиционните едновремешни сватбени обичаи от Родопите, върху които е изгладен и целият текст на „Заим си конен ковеше“.

Лентата е заснета от екипа на режисьора Ненчо Касъмов на забележителната Асенова крепост и в долината на Чепеларска река. В него участие вземат над 20 статиста, които пресъздават нагледното сватбените обичаи.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ВИДЕО! Връчиха 4-ти годишни награди „Златен гълъб“ на ОСО Гоце Делчев

Публикувано

на

Обществен съвет по образованието честваха снощи двоен празник – връчване на  четвъртите годипни награди „Златен гълъб“ 2019 и 15 години от учредяването на съвета.

Специалното жури от експерти в областта на образованието и обществените дейности номинираха ученици, учители и училища със забележителни успехи в областта на образованието, допринесли за издигане авторитета на общината. Наградите бяха разпределени в няколко категории:

„Ученик на годината“ от основно и средно училище.

„Учител на годината“, от основно и средно училище,

„Училище на годината“, основно и средно,

„Учител на годината“ от основно и средно училище.

Освен това, тази година бяха учредени и награди в три нови категории:

„Иновативност“,

„Вдъхновител“ и

„Приятел на детето“.

Кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, получи новоучредената награда „Приятел на детето“.

Гост на светското събитие бе проф. Костадин Костадинов, както и съветници от общинската администрация, съветници, както и много учители от всички училища. В края на бляскавото лятно събитие, както на всеки рожден ден, на Обществен съвет по образованието, тържествено бе поднесена голяма торта с тематично богата украса и надпис „15 години заедно в предизвикателствата“.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ