ВРЕМЕ ЗА КУЛТУРА! УНИКАЛНО ВИДЕО! „Дебили недраги“ на Георги Кушвалиев, представиха в Гоце Делчев

Книгата с епиграми „Дебили-недраги“ на Георги Кушвалиев – първият носител на наградата „Крилатият козел“, учредена в памет на Радой Ралин, бе представена на почитателите му в Гоце Делчев. Да представят книгата на популярния сатирик, с крилатия козел долетяха в неврокопско авторът Кушвалиев и учредителят на наградата за сатира, „Златият Козел“, Кин Стоянов, син на Радой Ралин. Той отбеляза, че „Дебили-недраги“ е издадена във формата на изгорената преди 50 години „Люти чушки“ на Ралин, а карикатурите на Йовчо Савов са изключително допълнение към епиграмите и „вече трябва да са предизвикали възхищението на двамата предтечи – Радой Ралин и Борис Димовски, които ни следят отгорe”, каза Стоянов.

Преди да започне представянето на двамата автори, Кин Стоянов благодараи на общината в лицето на кмета Владимир Москов който също присъстваше на представянето, за изключителното съдействие за организирането на проявата.

На края на прзентацията на сатиричните творби неврокопчани имаха привилегията да чуят и няколко изпълнения на своя съгражданин Николай Урумов, който изпя свои творби, някои от които по текст на Георги Кушвалиев.

 

ГОЦЕ

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене