4 от 20 обринали се от гъсеница деца в санданското оставени за домашно лечение и под наблюдение

Четири от общо двайсетте деца от детската градина в санданското село Струма, които получиха обриви преди два дни, за което „Струма“ писа, са оставени за домашно лечение и са под лекарско наблюдение. Това съобщи майката на едно от пострадалите деца.

Боби Щърбева разказа пред репортер на вестника:

„Вчера /в четвъртък, бел.ред./ ми се обадиха от детската градина, че синът ми е с много силен обрив по врата и лицето. Бях го изпратила на градина, тъй като вкъщи няма кой да го гледа. Но към 11.00 ч. си го прибрах, отидохме на преглед при кожния лекар д-р Вълев и той ни предписа домашно лечение. Синът ми е получил алергия, но все още не е известно от какво е – дали е от гъсеница, или от тревите. От детската градина ни съобщиха, че мястото, където са играли децата, е ограничено и е пръскано срещу насекоми. Вчера стана известно, че още три деца са с по-тежки обриви по телцата и родителите им не са ги пуснали на детска градина. Останалите 16 деца са били с по-леки обриви”, обясни майката.

Очакват се резултатите от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите за причината за обрива.

Както „Струма” писа, в четвъртък само за час всички 20 деца са получили обриви по тялото, главата и ръцете след игра в тревните площи пред сградата на градината. На място пристигнаха лекар и инспектор към РИОСВ – Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене