“Припомни ми с песен“ пожъна успех в Добринище, кметът на Банско възхитен от професионализма на музикантите

Миналата събота бе истински празник за жителите и гостите на Добринище. Янек Мазулов, Магдалена Балабанова и приятели от НМУ (Националното музикално училище) и НМА (Националната музикална академия) вдигнаха на крака публиката в салона на НЧ „Димитър Благоев 1925“.

Младите надежди на курортното градче изпяха едни от най-обичаните бълграски естрадни песни, западни евъргрийни, руски песенни шедьоври и обработки на български фолклорни песни под звуците на класическа китара, пиано, цигулка, флейта, бас китара и барабани. Както обещаха в предишния брой на в-к „Топ преса“, в програмата им не липсваше стилово разнообразие и изненади.

  • Целта на нашия проект не е само да разкажем чрез музика историята на нашето приятелство с Янек… Фолклорните изяви са добре застъпени в културния календар на Добринище – изпълненията на народни танци и хора, на автентични народни песни и обичаи винаги ще славят града ни и ще доставят удоволствие на коренните жители, които са пазители на традицията… Ние обаче имахме друга мисия – да докажем, че нашите съграждани се интересуват и от друг тип изяви и че са готови да подкрепят различното, стига то да е подплатено с любов към изкуството и професионализъм. И успяхме – пълната зала и продадените билети свидетелстват за това. – сподели Магдалена Балабанова
  • Добринище, Магдалена Балабанова и Янек Мазулов – ПРЕКРАСНИ!
    Очаквах да слушаме автентичен фолклор, така както ги познаваме, особено Магдалена. Но те ме изненадаха и поднесоха на пълния салон един различен, професионално подготвен и изключително красив концерт. Поздравления!
    – написа в своя публикация в социалните мрежи кметът на община Банско Георги Икономов, който лично присъства на събитието….

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене