Пореден скандал в  ЮЗУ „Неофит Рилски“

Престанете да се излагате проф. Юруков, Вие все пак ръководите университет, а не затвора в Бобов дол. Не карайте родителите да съжаляват за това, че поверяват да обучавате децата им в право, а да ги третирате като престъпници.

Възмутени родители споделиха с нашия вестник нелепа случка от кулоарите на пети корпус в Правно-историческия факултет и бихме желали да получим и позицията на университета по така възникналия казус.

Денят е 29 март 2019 год. (петък) и в Правно-историческия факултет на  Югозападен университет “Неофит Рилски”- Благоевград се провежда поредния  държавен изпит за редовната изпитна сесия, именно този по Гражданско право. Изпита е един от най-трудните и обхваща изключително тежка и мъчителна за бъдещите съдии, прокурори и адвокати материя, и подготовката за него е изключително напрегната. Той протича на два етапа – писмен, с разработка на теоретичен казус и устен. До устния изпит биват допуснати само студентите издържали успешно писменото разработване на казуса. В тази така напрегната обстановка на края на силите си десетки студенти са били подложени на нечовешко отношение и са прекарали повече от 4 часа заключени в коридорите…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене