Без категория

Разследват Цветан Василев, че е поръчал убийството на Пеевски! Свидетел разкрил плана за мократа поръчка, 4-ма в заговора!

Цветан Василев

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев е разследван от прокуратурата за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, научи сензационно ПИК.

Вчера първи оповестихме, че банкерът се разследва за тежко умишлено престъпление, което няма нищо общо със сигнала на „Протестна“ мрежа, който касае търговия с влияние и пране на пари.

Информацията ни бе потвърдена от висши държавни източници.

Разследващите проверяват информация, че Василев е възложил поръчката по отстраняването на политика на свой доверен човек. Компетентните органи разполагат с доказателства, че Василев е участвал в престъпен заговор заедно с още четирима негови приближени, които обаче не се водят официално служители на неговите фирми.

Проговорил е и свидетел, който е разкрил подробно плана за мократа поръчка.

Разработката срещу Цветан Василев се води от няколко месеца. Самият той е бил обект на специални разузнавателни средства.

ПИК стаява шокиращите данни от няколко дни, за да не попречи на разследването, но те вече се коментират сред определени политически и банкерски среди.

Представители на елита са в потрес от развоя на драмата между доскорошните бизнес партньори. Не се наемаме да взимаме страна в конфликта, а само излагаме факти, които са потвърдени от два независими източника.

Готови сме да дадем думата и на двете страни, като се надяваме, че разумът ще надделее – и заради спокойствието в обществото, и заради стабилността на банковата система у нас.

Очаквайте подробности само в ПИК!

Медия №1 търси реакциите на Цветан Василев и Делян Пеевски!

От няколко дни GSM-а на банкера е изключен. Вероятно причината е, че той е в чужбина.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене