Свържете се с нас

Скандали

Александър Палчев: лицето Лидия Павлова петни името ми от години, внасям жалби в прокуратурата и завеждам дела в съда

Публикувано

на

Александър Палчев

Бизнесменът и бивш полицай от Дупница поиска думата:

-Г-н Палчев, защо поискахте думата от местните медии?

-От години съм подложен на постоянен тормоз от лицето Лидия Павлова. Този журналист, в момента главен редактор на регионален вестник, злонамерено и умишлено публикува неверни статии за мен, близките ми и бизнеса ми. Целта й се изясни за мен след среща, на която тя в прав текст каза „ами, Сашо, давай ми 200 лв. на седмица и няма да пиша и да те тормозя. Искам каре”. Важно е да се знае, че това го каза пред свидетели и аз искам истината да стане ясна.
Вярвам, че хората от региона и тези, които ме познават са наясно, че става дума за измислици, но все пак този вестник някога беше сериозен, и има хора, които може и да повярват на тези абсурди. В момента вестникът се използва като бухалка срещу мен, а и доколкото виждам съдържанието -и срещу други хора от града. А за какво говори това- статиите не са подписани с името на главния редактор, нито с име на някой от репортерите и редакторите в редакционното каре. Защо ще се ползват псевдоними, ако писанията са истина? Ползването на псевдоними не е за да се защитят журналистите от саморазправа от описаните в измислените статии персони, а единствено за да се затрудни евентуален съдебен процес. А госпожа Лидия Павлова има богат опит с делата за клевета. До този момент съм се въздържал от някакви действия, за да се защитя, но въпросната журналистка мина всякакви граници. Не само, че това, което пише не почива на никаква истина, но и вече се гаври брутално с моето име. Всеки, който не и плаща някакви пари, е неин враг.

-В тези статии се създава Ваш образ като „човек на Галев”, фалирал, непочтен бизнесмен…

 

-Галев познавам, като всеки в Дупница. За пари сме говорили, когато са ми се обаждали да помогна на болно дете или да спонсорирам някакво събитие. Подобно на почти всички бизнесмени в града. За какво да се крия или срамувам, че ги познавам? Не съм имал бизнес взаимоотношения с тях, нито пък са ми били съдружници, познаваме се като съграждани и приятели. Мога да припомня, че на една пресконференция преди години самите те обясниха, че са изнудвани от същата тази Лидия Павлова, и от този момент бяха ежедневно на страниците на вестника. Много удобно и стана на госпожата да лепи етикети, и да казва кой е дясна и кой лява ръка, тези клишета отдавна не са в употреба и говорят много за качествата и на журналист. Относно самия вестник, искам да кажа, че той е превърнат в инструмент за оплюване и саморазправа с всеки неудобен за собственика на вестника.
Що се отнася за моите заеми, за които тя ежедневно се вихри на страниците на вестника, бих искал да кажа, че това касае само мен, а не обществеността. Смятам, че почти всеки гражданин, както и всяка фирма в днешните условия има взаимоотношения с банки и партньори, но това не те прави престъпник. Ако не съм изряден, проблемът е мой и той се решава в съда, защото това е въпрос от частно-правен характер, а не проблем на Лидия Павлова. От всички клевети и лъжи, които бълва ежедневно за мен, става ясно, че главният редактор на този регионален вестник е абсолютно невеж в търговското и наказателно право.
Мой проблем е това, което правя, какъв бизнес имам или нямам.
Тези дела, които се споменават, само в този вестник виждам и чета за тях.

 

Дупнишката модона на местната журналистика Лидия Павлова

-И все пак тези статии са подплатени с „източници от прокуратурата”?

 

-Това е изключително интересно. Точно за това се срещнах с изпълняващия функциите на районен прокурор на Дупница Даниела Гюрова. Не ми беше потвърдено такава информация да е давана на Лидия Павлова от прокуратурата. Госпожа Гюрова беше категорична, че такава информация говорителят на прокуратурата не е давал. Затова в жалбата, която готвя до главния прокурор ще попитам и това-използва ли се само името на прокуратурата, или прокуратурата адвокатства на някого. Ще помоля главния прокурор да извърши проверка дали дупнишката прокуратура не е станала поръчкова и гони определени интереси. Все пак ако има сигнали, нека образуват производства и ги вкарат в съда. Не е ли така?
Въпреки това аз все още вярвам в институциите в България и смятам, че истината все още има стойност.

 

-Няма ли да потърсите правата си по съдебен път?

 

-Да, вече го правя. Адвокатите ми вече изготвят серия от жалби и искови молби. Обект съм на клевети, пак казвам, злонамерени -с единствена цел да платя такса „спокойствие” от 200 лв. на седмица. Има хора, които предпочитат да действат точно така, но аз не го приемам, тъй като няма от какво да страхувам и притеснявам.

 

-Да кажете нещо повече за срещата, която споменахте в началото?

 

-Тази среща я поисках чрез вече бившия председател на Общински съвет Ивайло Константинов в края на миналата година. Исках пред него, като собственик на вестника, да се изясним защо съм подложен на този тормоз, тъй като разбрах от него,че и Лидия Павлова има собственост във вестника. Точно пред Константинов Лидия Павлова започна да ме изнудва и каза думите, които цитирах в началото: „или, Сашо, ще ми даваш 200 лв. на седмица, или ще продължавам да пиша и да те тормозя”. Предложи ми да ги ползвам за реклама или да направи пространно интервю в моя полза. Това, че не искам да плащам тези пари, не ме прави виновен, няма за какво да плащам. Не зная дали това е редакционна политика или е въведена и разпоредена от някого, но факт е, че чух точно това. На тази среща бях надвикван и упрекван в измислени неща, но се убедих, че единствената цел е да бъда рекетиран, т.е. да стана рекламодател против волята си.

 

-Не мислите ли, че след това интервю атаките ще зачестят?

 

-Естествено. Имам сериозни намерения за моето бъдеще. Контактувам със сериозни хора и най-меко казано не ми е приятно да съм обект на подобни лъжи и клевети, които вредят не само на мен, но и на децата ми. Но хората трябва да чуят истината. Трябва да се сложи край, защото лъжите може и да се тиражират спокойно, но не трябва да бъде и ненаказано. Предполагам, че ще последват още по-ожесточени атаки, защото това е начин на работа на този журналист.

 

-А защо потърсихте нас?

 

-Защото нито веднъж не съм потърсен от Лидия Павлова или някой от екипа на вестника, за да бъде чута и моята позиция. На срещата тя се извини с това, че няма телефонния ми номер. Продиктувах й го пред бившия и работодале Константинов, но въпреки това статии продължават да излизат в новия и сайт за пасквили, а нито веднъж не съм потърсен за коментар. Вече и да ме търси няма смисъл, защото тя казва, че статиите й били „журналистика”, а не е ли едно от правилата на журналистиката да ти се даде думата. Всъщност мога сам да отговоря- правилата нямат значение, защото става въпрос за едни 200 лв… на седмица. Може би най-малко.

МЕЖДУВРЕМЕНО ТОП ПРЕСА ПОЛУЧИ СЕРИОЗНИ ЗАКАНИ ОТ ЛИЦЕТО ПАВЛОВА ЧЕ ЩЯЛА ДА НИ ПЛЮЕ ЗАРАДИ ПЪРВОАПРАЛИСКАТА ШЕГА КОЯТ ОСИ НАПРАВИХМЕ С ИМОТНАТА АФЕРА В ГЪРМЕН! ОЧАКВАЙТЕ ОТВЕТНАТА НИ РЕАКЦИЯ! 

коментара

Новини

Хакери атакуваха и лондонската полиция, написаха „F**k the police“

Публикувано

на

Лондонската полиция бе атакувана от компютърни пирати тази нощ.

Неизвестни хакери получиха достъп до акаунта на „Скотланд ярд” в Twitter и системата за публикуване на прессъобщения, предадe БТА. Един от постовете в профила на силите на реда призовава за освобождаване на британския рапър Дига Д. 19-годишният младеж беше осъден миналата година заедно с четирима други по обвинение, че са се готвели да нападнат съперническа банда с бейзболни бухалки и мачетета.

Twitter акаунтът на Скотланд ярд има 1,22 милиона последователи. Постовете бързо бяха изтрити. През нощта пресслужбата на институцията е изпратила и прессъобщение „F**K THE POLICE“, както и други повече или по-малко разбираеми имейли. Лондонската полиция „използва онлайн доставчик на име MyNewsDesk, за да публикува прессъобщения и друго съдържание“, се подчертава в комюнике на Скотланд ярд. „Засега смятаме, че нашият единствен проблем със сигурността засяга достъпа до нашия акаунт в MyNewsDesk“, добави полицията и увери, че хакерите не са получили достъп до информационната й инфраструктура.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва случая, за да отправи нови критики срещу кмета на британската столица Садик Хан, който е редовен обект на нападките на милиардера републиканец.“С толкова некомпетентен кмет на Лондон улиците никога няма да се сигурни“, заяви Тръмп в Twitter ретуитвайки съобщение на коментаторката Кейти Хопкинс за хакерската атака и за безопасността в Лондон.

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Читателите алармират! Ценови безумия в Лидл – Гоце Делчев!

Публикувано

на

Колко е прекрасно, когато шеф Манчев и Таньо Шишков ни зарибяват, от високоплатено място, колко е хулаво да пазаруваш от Лидл. Самата компания не спира да ни агитира, за своята коректност, точност и актуалност в цените… Дали е така обаче? Ако говорим за предстовителството за веригата хипермаркети в град Гоце Делчев, обаче нещата не са видимо такива. От управителска немърливост или съвсем умишлено, промоционално обявените цени във веригата магазини е по голяма от обикновената, стационарната… Читатели на Топ Преса и на нашата група ТАРИКАТ ПАРАД – Гоце Делчев, алармираха нас и через нас и голямата общественост, че при ценообразуването управителите в магазина били крайно некоректни. Убедете се сами, уважаеми читатели, промоционалната цена на зърнесто прясто сирене в Лидл – Гоце Делчев е обявена на 2.29 при реална цена от 2.19. Вижда се че и при много продукти е така. Идеята на тарикатите е проста, като видите етикет в червено веднага да си помислите, че продуктът е в промоция, без да проверите, реалната цена… разчита се ва вашето доверие и това че бързате. Грабвате щото е на промоция а всъщност го купувате на по голяма от реалната цена. Когато поискате сметка от управителите на Лидл, ви се отговаря- „продуктът е в Акция“, което не означавало задължително ниска цена, а просто хитов продукт търсен от хората и червения етикет ги насочва към него, но текстът на промоционалната табела е категоричен „Внимание ниска цена!“. Кой кого лъже, уважаеми потребители преценете вие! Ние отбелазваме видяното от наши читатели и чакаме отговори отЛидл-ГоцеДелчев.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ