Свържете се с нас

ВИДЕО

/ВИДЕО/ Денят на детската книга, отбелязаха днес в гоцеделчевската библиотека

Публикувано

на

Отбелязването днес на Денят на детската книга в Гоце Делчев е съвместна инициатива на ОДЗ „Джани Родади“ и градската библиотека при читалище „Просвета“.  Децата от група „Мечо Пух“ от детското заведение бяха посрещнати от главият библиотекар, Росица Попаркова и служителката в детския отдел, Катерина Малинова. Децата с интерес изслушаха историята на този ден с който се свързва рождената дата на световно известният автор на детски приказки, Ханс Кристиан Андерсен. Въпреки, че малчуганите все още не познават буквите оказа се, че те доста добре са запознати с творчеството на Андерсен, дори най-любимите им приказки са тези, на големият детски писател, които техните родители редовно им четат.

Библиотечните служителки показаха на любопитните посетители различните отдели на библиотеката и разбира се, най-много се впечатлиха от Детския отдел. Малките гости обещаха, че щом се научат да четат, редовно ще идват в библиотеката за да си заемат интересни книжки за четене.

коментара

ВИДЕО

С украсяване на яйца и концерт, деца в Гоце Делчев внесоха великденско настроение в града

Публикувано

на

Традиционната великденска празнична седмица на община Гоце Делчев продължи вчера в късния следобед на Велики четвъртък. Събитието бе посветено на запознаване на децата с традицията на боядисването на яйца на Великден. Върху специално изнесени маси на площад „Македония“, всички детски заведения в града представиха свои варианти на боядисани яйца, оригинално аранжирани и сътворени съвместно от детските учители и техните възпитаници. Така децата разбраха защо първото яйце трябва да се боядиса в червено. Научиха, че по света всеки народ си има свои традиции за отбелязване на Великден, но в българската традиция на Великден неизменно, присъстват яйцата, козунакът и агнето.

Заедно с това, възпитаниците на всички детски заведения в града изнесоха голям празничен концерт тематично  свързан с празника. Малките певци и танцьори трогнаха публиката с невероятните си музикално-сценични изяви. Великденската изява на децата на Велики четвъртъка бе част от седмична празнична програма на общината Гоце Делчев.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ОбС Гоце Делчев: Имат ли право читалищата да развиват търговска дейност?

Публикувано

на

На редовната сесия на Общински съвет Гоце Делчев, вчера 24 април, в предвидена точка от дневния ред на заседанието, директорът на Направление „финанси“, Йорданка Ендрева, представи накратко отчета на действащите читалища на територията на общината и плана на читалищните настоятелства за дейността им през 2019 година. Съобщено бе, че държавната субсидия за дейностите на читалищата за настоящата година е повишена с около 10 процента. През миналата, 2018 година тя е била 242 875 лв, а за 2019 година тя е 275 210 лв.

Съветникът от ДПС, Сайди Чолак, зададе въпрос на който не можа да получи категоричен отговор както от колегите си, така и юрист-консултът на общината, Марияна Остаилилева.

Председателят на Общински съвет Гоце Делчев, Ангел Гераксиев предложи, съветът да направи запитване към министъра на културата и в един по-късен етап съветниците да вземат законосъобразно решение при възникване на подобен казус.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ