Свържете се с нас

Политика

Мустафа Карадайъ от село Корница : ДПС има ясна визия за развитието на България ,БСП и ГЕРБ работят против правата и свободите ,в нарушение на Конституцията

Публикувано

на

В  гоцеделчевските села Корница и Брезница вчера  бе почетена паметта на петима души, загинали  през 1973 г. при опитите на властта да потуши недоволството на местните жители от Възродителния процес.

За  поредна година в Корница ,“Движението за права и свободи“ организира възпоменателен митинг на който бе отбелязана 46-та годишнина от събитията в селото  които  взеха и жертви .

„Движението за права и свободи има ясна визия за развитието на България, докато останалите партии залагат на популизма. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Той също присъства  на възпоменателния  митинг в село Корница, където беше почетена паметта на загиналите при Възродителния процес преди 46 години в района.

Според Мустафа Карадайъ ГЕРБ и БСП прилагат двоен стандарт и залитат в полето на национализма, а „Движението за права и свободи“ работи за защита на демокрацията и евроатлантическата ориентация на България.

Лидерът на ДПС, заяви още , че предстоящите избори за Европейски парламент ще окажат влияние и върху местния вот. По думите му партията има ясна визия за промяна живота на хората.

Мустафа Карадайъ, на възпоменателния митинг в Корница  финно поиска  власта и управлението на България с думите “Целта ни е  включване на свободни и активни граждани във  взимане и формирането на политически решения и в контрола на тяхната реализация. Само че, за да се постигне това, властта трябва да зависи от нас, а в демокрацията това се случва и минава през избори.

Той не пропусна от трибуната да нападне  ГЕРБ  фронтално като заяви пред пълният площад с членове и симпатизанти на ДПС от целият  регион: „От трибуната на Народното събрание  зам.-председателят  на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев , което за нас означава, цялото ГРЕБ каза , че такива събития  не са се случвали , че тези хора са се самонаранявали. Те, с цялата си  наглост ще дойдат и ще искат вашия глас в Корница , в Гоцеделчевския регион, за да може да се възползват от нашия  глас и да работят  против  нас . Само ,че те не са сами. БСП тотално работи също против правата и свободите заедно с ГЕРБ ,дори в нарушение на Конституцията  заяви още Карадайъ.

По традиция в гоцеделчевското село Корница, всяка година та тази дата  която съвпада и с рождения ден на почетния председател на  движението Ахмед Доган ,елита на ДПС , областни, общински и местни лидери, кметове ,общински съветници, членове и симпатизанти  на партията се събират на възпоменателен митинг  за да се поклонят  пред паметта на жертвите на Възродителният процес  и да  поднасят цветя на паметниците им в двете села  Корница и Брезница .

Като  слаба бе отчетена посещаемостта на  проведеният тази година в Корница  възпоменателен митинг в сравнение   с предишни години , когато на тази дата в Корница идваше  тогавашния лидер на ДПС Ахмед Доган . Площадът на селото се изпълваше до краен предел , а централната улица и всички пресечки на нея  бяха задръстени от автомобили  от многото хора  пристигащи от различните краища на страната .

 

 

коментара

Интервюта

Адвокат Албина Анева – Томова: Бих подкрепила всяко ново формирование на млади хора, които имат ясна визия!

Публикувано

на

Срещаме се с г-жа Албина Анева, за да я попитаме дали е вярно, че се връща в политиката.

– Не съвсем. Моето връщане в политиката е свързано с това да приключа досегашните си участия в политически формации. Оказа се, че не съм освободена от политическа партия „Движение 21“. Още през февруари 2017 година аз напуснах редиците на „Движение 21“. Депозирах си заявление с входящ номер и получих даже и удостоверение от лидерът на партията, затова че съгласно устава на партията съм освободена от „Движение 21“. Относно завръщането ми в политиката, аз трябва да съм коректна и най-малко да не фигурирам в никаква политическа партия. Съвсем случайно разбрах тази година/две години след като напуснах „Движение 21“/, че в регистъра на политическите партии в Софийски градски съд аз все още фигурирам като член на националното ръководство на „Движение 21“. Тоест не съм заличена от там.

Чия е грешката?

– Аз съм си подала заявлението. Имам документ, че съм освободена от там. Но към настоящият момент все още фигурирам в регистъра на политическите партии в „Движение 21“. За да ме заличи от там Софийски градски съд, трябва да бъде депозирано заявление от страна на политическата партия, затова че аз вече не съм член на това ръководство и изобщо не съм член на партията. Тъй като разбрах, че все още не съм заличена, това ме принуди да депозирам молба в Софийски градски съд. По силата на която да бъда заличена. Тъй като членството ми в „Движение 21“ е прекратено преди повече от две години. Очаквам през месец май да бъде насрочено открито съдебно заседание в Софийски градски съд по моя молба, за да бъде заличена от тази партия. Фактически дори и да имам желание, докато не бъда заличена, не мога да участвам в никоя формация…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

 

коментара

Продължете с четенето

Политика

ПП“ВЪЗРАЖДАНЕ“ – СРЕЩА НА КОСТАДИН КОСТАДИНОВ С ГРАЖДАНИ

Публикувано

на

На 02.05.2019г. от 17.00 часа в гр. Гоце Делчев, в залата на Дома на науката и техниката (НТС), находящ се на адрес : ул.Бяло Море № 12А ще се проведе пресконференция на тема : Политическата и обществена ситуация в страната, както и отворена среща с граждани и лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, на която Костадин Костадинов ще представи възгледите на ПП „Възраждане“, кандидатите за евродепутати и ще отговори на Вашите въпроси. Заповядайте! Чуйте! Питайте! Само ние можем!

Време ни е за Възраждане!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ