Свържете се с нас

Скандали

Андон Балтаджиев от Г. Делчев: Тровят кучета в града! Знам кой е! Да ме чака на лична среща!

Публикувано

на

Балтаджиев публикува снимка на отровения си домашен любимец!

Председателят на НПО „Активна съвест“, Андон Балтаджиев излезе от името на представляваната от него неправителствена организация, заради системното тровене на кучета в град Гоце Делчев. „Чрез медиите искам да се обърна до обществеността. Само преди ден, домашното ми куче беше отровено, заедно с него още няколко кучета, бяха изтровени в квартала в който живея. От днес тръгвам на лична битка с човека, който ги трови. Знам го кой е. Да ме чака на лична среща. Чрез дадената ми трибуна от Топ Преса, искам да се обърна към всички с подобни проблеми. Свържете се с мен и сдружението и заедно да потърсим справедливост за убитите животни…“ заяви Балтаджиев пред нашата медия. Проблемът с тровенето на кучета, не е от днес, в Топ Преса валят от месеци подобни сигнали. Последният беше от село Мосомище, домашно куче отровено с парче салам напоено с отровата Каунер в близост до детска площадка. Какво би станало ако отровата попадне в ръцете на някоя дете, питаме ние? Проблемът наистина е сериозен и трябва да се вземат мерки, коментират жители на град Гоце Делчев.

коментара

ГЕРБ

СНИМКА / Румен Томов пред Атанас Камбитов… Нечестна игра!!!

Публикувано

на

Плакатите на Томов се лепят нарочно върху тези на кмета… Това е и единственият вариант Румен Томов да бъде пред Атанас Камбитов… Снимката е достатъчно показателна, че не се спазват никакви правила.

„Разпространяването на лъжи, клевети – това не е кампания. Предизборна кампания е, когато има сблъсък на идеи, на стратегии, на проекти. Предизборна кампания е, когато се говори конкретно – какво и КАК ще се направи за града“. Казва най-успешния кмет на Благоевград в интервюто си за Топ Преса, което може да прочетете на 25.10.2019 г.

 

коментара

Продължете с четенето

Скандали

Скандално! Възможен арест на лидера на ВМРО – Гоце Делчев, а той се стяга за съветник!?

Публикувано

на

Доктор който живее по този начин, няма как да не сгреши в работата си! Как мислите?

Канелов е известен като неврокопски бохема. Бохема щото е с висше, ако е без висше – обикновен пияница.

Лидерът на ВМРО – Гоце Делчев, доктор Иван Канелов колкото и да лъже сред избирателите си, че не е всъщност той е обвиняем за непредомишлено убийство на дете, и това съобщи Топ Преса преди време.

Само преди няколко седмици  стана ясно, че Окръжна прокуратура Благоевград разследва лидера на ВМРО – Гоце Делчев, д-р Иван Канелов – хирург-ординатор в Хирургично отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“.

Той е обвинен за това, че през месец юли 2013 г. е причинил смъртта на Мария Милушева Темова на 16 години, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – упражняване на медицинска професия, представляваща източник на повишена опасност, престъпление по чл. 123 ал.1 НК, който гласи следното – Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

Последно време обаче Канелов вместо да си посипе главата с пепел, да се разкае, той тръби че е „лидер на управляващат партия“ и въпросите с българското правосъдие му били „решени“. Нещо повече дори сред, колеги и приятели, той уверено говори че не бил „обвиняем“ а „свидетел“, което е долна лъжа и в името на паметта на починалото дете, не му прави чест. Успоредно с това обаче, благодерание на видимо нефелни адвокати, за да си „изкара безшумно“ кампанията Канелов, започнал да шинканира действията на следствието, отлагал, мотаел, което според запознати може да „озлоби“ прокуратурата и пред съда да се иска промяна на мярката му. Към днешна дата Канелов е с лека мярка, но нищо чудно след изборите тя да бъде променана на „задържане под стража“ заради укриване и шинканиране и вместо в Общинския съвет, Канелов да се окаже в следствения арест. Уважаеми читатели, тук не става въпрос, за някаква дребна нередност а за „непредомишлено убийство“. Замислете се, ако все пак решите да дадете гласа си на такъв човек, сетете се за роднините и близките  на това дете, за ужаса и неутешимата мъка които са причинени от лекарската немърлвост. Това е недопустимо и непростимо! Непростимо е да се ползва името на партия ВМРО за „заплаха“ пред разследващите, призоваваме националното и ръководство в лицето на господин Каракачанов моментално да се самосериза и да отзове Канелово от зборите и да го изхвърли от политиката. Ако имаше морал Канелов сам щеше да подае оставка и ако успее да изчисти името си пак да се върне в партията – реабилитиран. Но за това се иска морал!

Припомняме трагичния инцидент отпреди 6 години. Тогава Мария Темова пада от колело. Девойката незабавно била закарана в болницата в Гоце Делчев и приета в отделението по травматология в МБАЛ „Иван Скендеров“, където лекуващ лекар  бил обвиняемият към днешна дата  д-р Канелов. Според родителите поставената от него диагноза била счупване на горната част на бедрото. Там момичето останало на лечение няколко дни, но вместо да се подобри, състоянието му се влошило. Това наложило спешното транспортиране на девойката в „Пирогов“.

Починалата Мария Темова!

Починалата Мария Темова!

„Когато направихме операцията, установихме, че момичето е получило много тежка инфекция – сепсис, и незабавно го транспортирахме в „Пирогов“, коментира през 2013 г. д-р Канелов. Той е категоричен, че медиците от болницата в Гоце Делчев са действали адекватно и не са допуснали лекарска грешка.

За 14 дни в „Пирогов“ момичето е претърпяло 12 операции, тъй като целият организъм бил натровен след тежката инфекция. Въпреки тежката борба на лекарите за живота й, Мария издъхва на 29 август 2013 г.

Родителите са категорични, че вина за смъртта на детето им носят медиците в болницата в Гоце Делчев, поради поставяне на грешна диагноза и провеждане на грешно лечение.

След шест години  лекари от болницата  са привлечени като обвиняеми поради немарливо упражняване на медицинската професия.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ