Невероятните „Пирински стражи“ от Трето ОУ „Братя Миладинови“ – със завиден брой изкачени върхове и в Рила, Родопите, Витоша, Славянка и Врачанския балкан

Втората част от отчетите на младите туристи за своите реализирани дейности и походи, включва изкачените върхове в Рила, Родопите, Витоша, Славянка и Врачанския балкан.

Похвално е, че в Плана за втория учебен срок и лятната ваканция, туристите са включите походи до върхове, които все още не са изкачили и до езера, които не са посетили. Сред тях са: вр. Каменица, вр. Синаница, Момин връх, връх Полежан, връх Газей в Пирин, както и връх Ботев в Родопите, връх Руен в Осоговската планина, връх Радомир в Беласица и др. Планът им ще бъде публикуван в началото на втория учебен срок.

Те споделят, че инициативите съвместно с партньорите им от Дирекция „Национален парк Пирин“ и Дирекция „Национален парк Рила“ ще продължат с пълна сила и през задаващия се натоварен сезон.

Междувременно ентусиастите имат огромното желание да се включат в Националния туристически поход „По пътя на кървавото писмо“ през м. април и в Националния поход „По стъпките на Бенковски“ през м. май.

Третата част от отчета на Стражите ще съдържа информация за всички посетени планински езера, културно-исторически и природни обекти с национална значимост.

Поздравяваме туристите за тяхната дейност!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене