УЧИТЕЛ ОТ СУ – САТОВЧА С НАЦИОНАЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА УЧАСТИЕ В КАМПАНИЯ „УЧИТЕЛ-БУДИТЕЛ В ДИГИТАЛНАТА ЕРА“ 2018

Учителката Райка Славчева от СУ Св. Св. „Кирил и Методий в Сатовча ,бе удостоена с Национален сертификат за участието й в кампанията „Учител-будител в дигиталната ера“, 2018г.

След Националната конференция „Как да преподаваме дигитално-медийна грамотност в училище“,  която бе проведена в София, г-жа Славчева разработи педагогическа технология на тема „Текстът в сферата на масовата комуникация“.

Основната й цел бе да апробира критичното мислене у учениците ,уменията за търсене ,оценка и систематизиране на информация в интернет, комуникация ,работа по групи и работа чрез интерактивни методи на преподаване. Урокът на учителят от Сатовча , Райка Славчева бе одобрен  от Комисаря  по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество в Европейската комисия Мария Габриел, фондация за свободата „Фридрих Науман“, Националния център за безопасен интернет ,коалиция за медийна грамотност в образованието ,Българско- американска комисия за образователен обмен „Фулбрайт“ и Европейската комисия в Брюксел.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене