КУЛТУРЕН ШОК: Книга вместо тоалетна хартия в читалище в Благоевград

Снимка от мястото взриви социалните мрежи

Васил Новоселски

Снимка, на която се вижда книга, поставена вместо тоалетна хартия в читалище в Благоевград, взриви социалните мрежи. Случаен буден гражданин заснема шокиращата гледка и качва фотоса във Facebook

„Нямаме отношение към това нещо, това е по-скоро провокация”, заяви секретарят на читалище „Никола Вапцаров” Илиян Юручки.

За последно читалището е отворило вратите на тоалетната по време на изпращането на българската войска на мисия в Афганистан. Ръководителите предполагат, че именно тогава някой е внесъл книгата в тоалетната и я е използвал не по предназначение.

В читалището все пак смятат да вземат мерки, за да запазят книгите и никога повече да не се повтаря подобна ситуация.

„Това, че нашите хора не са го видели навреме, също е слабост, категорично, но може ли човек след всеки да ходи, да чисти, да наблюдава и да гледа… Допуснали сме нещо, за което нито имаме право да се оправдаваме, нито имаме право да обвиняваме този или онзи без да знаем конкретната причина”, коментира председателят на читалището Васил Новоселски.

Кой все пак е махнал книгата от тоалетната не се знае. В читалището не са я открили никъде. В институцията обаче са убедени, че изданието не е от техния фонд, а някой го е носил със себе си… в тоалетната. / НОВА ТВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене