С протестно хоро блокираха пътя Самоков – Дупница

С протестно хоро жители на Самоков и села от района блокираха пътя Самоков – Дупница в центъра на село Клисура. Планът е пътят да остане блокиран до 16 часа.

Един от организаторите Илиян Чалгънов обясни: „В момента сме в село Клисура и сме блокирали пътя на пешеходната пътека. Планираме да е блокиран до 16 часа. По мои груби сметки сме около 300 души. Има музикална атмосфера, играем протестно хоро на пътя и по този начин изразяваме своя протест, с лозунги, плакати. Искаме пътят да се оправи и то незабавно. Едни от лозунгите е „Интереса клати феса. До Банско магистрали, Боровец – кучета ги яли“, което е най-показателно за случващото се с пътя. Искаме ясни срокове. Нас процедурата не ни вълнува. Ние слушаме за тези процедури цяла година, че тече и тя продължава да си тече. Планираме и друга проява след днешната и може би следващата стъпка ще е гражданско неподчинение, което ще се изрази с блокиране на всички пътища около Самоков“.

Пътят е пропаднал от двете страни и тежкотоварните автомобили се движат по средата на платното, а наред с това асфалтът е осеян с дупки. Пътят от 30 години не ремонтиран основно. Отсечката свързва две магистрали. Движението по нея е интензивно, като голяма част от трафика е тежкотоварен.

https://www.vbox7.com/play:c551e2d3a4

Жителите на Самоков не за пръв път протестират срещу състоянието на пътя Самоков – Дупница и настояват за ремонт. Те блокираха пътя и през май 2017 година, а още през 2015 година инициираха петиция до тогавашния министър на регионалното развитие Лиляна Павлова.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене